The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Het beste workstation voor jouw industrie

2 Mins read

Een goede computer wil natuurlijk iedereen. Veel rekenkracht, een snelle USB of SSD port en natuurlijk een goede videokaart. Maar ‘goed’ is een relatieve term, want er zijn heel veel situaties te bedenken waarin een workstation aan hele specifieke eisen moet voldoen om als ‘goed’ te worden gezien. Denk aan een Sound Studio, waar enorm veel data per seconde moet worden berekend en getoond, maar waar absolute stilte vereist is. In die gevallen wil je dus een stevige computer hebben die heel stil is. Een industrial PC is in die gevallen de ideale oplossing.

Een stille industrial PC

Er zijn vele soorten industriële pc’s met allemaal eigen specialiteiten. Zo zijn er ook speciale stille industrial PC producten in allerlei vormen en maten. Denk hierbij aan units die toegevoegd kunnen worden aan bestaande computers, of aan volledige computerkasten die kant en klaar ingeplugt kunnen worden. Een stille industrial PC kan geschikt zijn voor een radio studio, muziekstudio, maar ook voor een editing suite waar bijvoorbeeld Photoshop nodig is, of een computer voor in de radiologie afdeling in een ziekenhuis. Al deze producten hebben met elkaar gemeen dat ze stil zijn, doordat ze niet afkoelen via een blazer.

Duurzaam en functioneel industrial PC

Bij een goede industrial PC draait het om kracht, functionaliteit en maximale duurzaamheid. Waar persoonlijke computers thuis vaak in een kast staan, of in de vorm van een laptop in de la kunnen worden, staan industriële PC’s al snel in de weg. Ze zijn er voor de rekenkracht, maar je hoeft ze niet dagelijks te zien. Daarbij wil je er ook zo min mogelijk onderhoud aan hebben. Onderhoud kost tijd en geld. Daarom is een goede industriële PC voorzien van duurzame ‘lifelong’ onderdelen die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Daarbij wordt elke millimeter van de PC functioneel benut. Zo blijft de kast zo klein mogelijk en kan het maximale uit de ruimte gehaald worden. Vooral bij bedrijven die weinig ruimte hebben, maar heel veel rekenkracht nodig hebben, biedt een dergelijke industrial PC uitkomst.

Industriële PC op maat

Omdat ieder bedrijf een speciale wens heeft op het gebied van functionaliteit en beschikbare ruimte en budget, bieden makers van industriële PC’s vaak een PC op maat. Hierbij kan elk detail worden aangepast op de klant. Denk aan de grootte en de vorm van de kast, de hoeveelheid rekenkracht, maar ook de kleur of functionaliteiten. Zo is er voor elke vraag een passend product.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De Nintendo Switch is de spelcomputer voor iedereen