The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Het Dierenpark Rhenen, dat ook wel bekend staat als het Ouwehands Dierenpark

3 Mins read

In 1919 was het park nog slechts een kippenboerderij, waar bijzondere rassen leefden. Naast kippen leefden er ook dieren als fazanten en pauwen, die bezoekers van buitenaf trokken. Toen de kippenboerderij in de jaren dertig minder succesvol werd, maar er nog wel bezoekers kwamen voor de dieren, besloot Cor Ouwehand de boerderij om te bouwen tot een dierenpark. Door de jaren heen is het kleine dierenpark uitgegroeid tot een park met een oppervlakte van maar liefst 22 hectare waar vele Europese, maar ook exotische diersoorten te zien zijn. Naast het tentoonstellen van de verschillende dieren houdt Ouwehands Dierenpark zich actief bezig met natuurbescherming en soortbehoud. Het Dierenpark Rhenen probeert eveneens mensen te stimuleren om met respect met onze natuur om te gaan en op de juiste wijze te handelen om dit te bewerkstelligen.

Wat is er zoal te zien in Ouwehands Dierenpark?

Het dierenpark is onderverdeeld in verschillende gebieden met elk hun eigen thema. Een aantal voorbeelden hiervan is Umkhosi, het Berenbos, RavotAapia, Pandasia en Neus aan Neus. Umkhosi staat in het teken van Afrikaanse diersoorten. Denk hierbij aan zebra’s, mandrils en leeuwen. Je kunt via touwbruggen naar verschillende uitkijktorens komen, zodat je prima uitzicht hebt. Het Berenbos van Ouwehands Dierenpark was de eerste in Europa. Beren die voorheen dienstdeden als circus- of dansberen kunnen hier in alle veiligheid leven. Je kunt de beren vanaf een brug zien, zodat zij niet gestoord worden en zich niet bedreigd zullen voelen door de bezoekers. RavotAapia is een overdekte speeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Ze kunnen glijden, klimmen en klauteren, terwijl de ouders genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. In Pandasia zijn twee reuzenpanda’s, genaamd Xing Ya en Wu Wen, te bewonderen. De setting van Pandasia is geheel in Chinese stijl, inclusief accessoires en ornamenten. Om neus aan neus te kunnen staan met ijsberen ben je in het gelijknamige gebied aan het juiste adres. Het enige wat jou van de ijsberen scheidt, is een glazen wand. Heb je ooit een ijsbeer van zó dichtbij gezien?

Mogelijke kortingen bij Dierenpark Rhenen

In de periode 1 januari tot en met 29 maart 2019 zijn de volgende ticketprijzen van kracht:

– Kinderen van 0 t/m 2 jaar Gratis toegang
– Kinderen van 3 t/m 9 jaar € 20,-
– Volwassenen € 22,-

Voor dagen in het weekend, tijdens feestdagen en in een vakantieperiode gelden de onderstaande tarieven:

– Kinderen van 0 t/m 2 jaar Gratis toegang
– Kinderen van 3 t/m 9 jaar € 23,-
– Volwassenen € 25,-

Je kunt € 1,- korting per ticket ontvangen, wanneer je de entreebewijzen online bestelt. Voor groepen vanaf 20 personen is een groepstarief van € 19,- per persoon voor kinderen in de leeftijdscategorie 3 t/m 9 jaar en € 21,- per persoon voor bezoekers van 10 jaar en ouder. Als je in het bezit bent van een kortingscode, dan kun je deze ingeven voordat je online een datum selecteert. Je ziet dan direct hoeveel je bespaart. Als je van plan bent om het Ouwehands Dierenpark vaker te bezoeken, dan is een jaarabonnement hoogstwaarschijnlijk een zeer voordelige optie. Voor € 52,- heb je een jaar lang kosteloos toegang tot het dierenpark.

Adres en openingstijden

Het bezoekadres van het Ouwehands Dierenpark is de Grebbenweg 111 te Rhenen. Wanneer je met de auto het park bezoekt, dan kun je deze op aanwijzing van de parkeerders parkeren op één van de drie parkeerterreinen die het dierenpark rijk is. Houd er wel rekening mee dat je parkeerkaart nodig hebt. Deze kun je onder meer online bestellen. Het park is dagelijks geopend. De openingstijden variëren per periode. Voor 2019 geldt:

Open van 09:30 tot 16:30 uur:

– Januari t/m maart
– 1 t/m 5 april, 8 t/m 12 april, 15 t/m 18 april
– 6 t/m 10 mei, 13 t/m 17 mei, 20 t/m 24 mei, 27 t/m 29 mei
– 3 t/m 7 juni, 11 t/m 14 juni, 17 t/m 21 juni, 24 t/m 28 juni
– 1 t/m 5 juli
– 2 t/m 6 september, 9 t/m 13 september, 16 t/m 20 september, 23 t/m 27 september, 30 september
– 1 t/m 4 oktober, 7 t/m 11 oktober, 28 t/m 31 oktober
– November t/m december

Voor alle overige data geldt een openingstijd van 09:30 tot 17:30 uur.

Voor actuele openingstijden, prijzen e.a. informatie m.b.t. het park verwijzen wij je naar de website van het dierenpark zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Breng eens een bezoekje aan Artisklas; een kleine, educatieve dierentuin in Haarlem