Relax & Travel #MNLK

Het Dolfinarium is een geweldig dierenpark voor jong en oud

2 Mins read

Is de dolfijn ook jouw lievelingsdier? Het is bijzonder hoeveel kinderen aangeven dat dolfijnen de allerliefste dieren zijn. Ook voor volwassenen is een bezoek aan het Dolfinarium meestal een leuk dagje uit. Dolfijnen spreken tot onze verbeelding, zijn zachtmoedig en intelligent. Uiteraard is er in het Dolfinarium nog meer te beleven. Zo blijf je lachen bij de show met de zeeleeuwen en de walrussen. Een geweldig dierenpark voor jong en oud.

YouTube video

Geweldig dagje uit naar het Dolfinarium

Vooral in de lente en de zomer is het fantastisch om een dagje naar het Dolfinarium te gaan. Veel is buiten, dus dan is het prettig als het een beetje lekker weer is. Een dagje rondbrengen in dit dierenpark betekent shows, heel veel shows. Uiteraard zie je ook veel dieren. De voorstellingen zijn soms humoristisch, maar meestal ook zeker wel educatief. Waar kun je zoal iets beleven?

 • Aqua Bella: dit is de grootste en bekendste show met de dolfijnen en hun trainers in de grote koepel. Twee keer per dag kun je hier terecht, regen is geen probleem, want hier zit je onder een dak. De shows zijn echt spectaculair.
 • Zotte Zeeleeuwen theater: ook hier zit je overdekt en je blijft lachen om alle grappen en grollen van deze prachtige dieren.
 • (H)aaibaaishow: hier leer je van alles over haaien en roggen. Een paar keer per dag wordt er uitleg gegeven en dan mag je de dieren ook voeren. Je kunt ze de hele dag door bewonderen en er zo dichtbij komen dat je ze gemakkelijk kunt aaien.
 • Snorshow: deze enorme walrussen zijn zo vermakelijk, je blijft lachen tijdens deze show. Heel bijzonder dat deze grote en logge dieren toch nog zoveel slimme trucjes uit weten te halen.
 • Sterk Werk: hier leer en zie je van alles over de Stellerzeeleeuw.
 • Bruinvisbaai met de bruinvissen.
 • Hobbeldebobbelshow: geniet van de prachtige zeehonden.
 • Dolfijnendelta: ook hier wordt een show opgevoerd door dolfijnen, maar dan nu buiten.

Je kunt met dolfijnen op de foto, er is een speeltuin en bij de restaurants vind je allerlei lekkers op de menukaart. Kortom, een dagje is te kort om alles te zien en te beleven.

Korting voor het Dolfinarium?

Erg leuk een dagje naar het Dolfinarium, maar goedkoop is het niet. Gelukkig zijn er vaak wel mogelijkheden om met korting een kaartje te bemachtigen. Een aantal tips:

 • ANWB: dit is vooral een tip voor leden van deze organisatie. Koop je via deze website de tickets, dan scheelt dat je zo een tientje per persoon.
 • Acties.nl: op deze website vind je diverse mogelijkheden om korting te krijgen op een toegangskaartje voor het Dolfinarium.
 • Tikata: deze site helpt je om voor een voordelige prijs het dierenpark binnen te komen.
 • Kortingsbonnen: ook op de website van het Dolfinarium zelf zie je vaak kortingscodes. Online een ticket bestellen is in ieder geval al voordeliger.
 • Dagje uit: regelmatig kun je bij supermarkten zegeltjes sparen en deze gebruiken voor korting bij onder meer het Dolfinarium.

Het adres en de openingstijden

Je vindt het Dolfinarium aan de Zuiderzeeboulevard op nummer 22 in Harderwijk. Als je de stad binnenkomt, zie je direct al borden die je de weg wijzen. Ook wordt heel duidelijk aangegeven waar je het beste de auto kunt parkeren. Het Dolfinarium opent in februari en je kunt er dan op bezoek gaan tot eind oktober. Elke dag is het park al om 10:00 uur open. Om 17:00 uur sluit het park. In juli en augustus kun je zelfs tot 18:00 uur blijven.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Beleef de jungle in dierenpark Almere Jungle
Leestip -> Dit is onze top 10 dierenparken voor leuk een dagje uit