The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Het duurste OMEGA horloge (€1.229.527)

1 Mins read

Tegenwoordig wordt het steeds meer een trend om horloges te verzamelen. Sommige horloges zijn ware kunstwerkjes! Dat is ook aan de prijs te zien. Zo is in 2017 het duurste OMEGA horloge ooit geveild. Het gaat om de OMEGA Stainless Steel Tourbillon 301. Dit horloge haalde op de ‘Phillips Geneva Six’ veiling CHF (Zwitserse franken) 1.428.500 op. Dit staat gelijk aan €1.229.527!

OMEGA Stainless Steel Tourbillon 301 is de duurste OMEGA horloge

In de 18e eeuw is een tourbillon uitgevonden. In die tijd droegen mensen hun horloge vaak verticaal in hun zak, ook wel het zakhorloge genoemd. De loop ging schuin staan door de zwaartekracht en dit is niet goed voor een horloge. Louis Breguet, een Franse horlogemaker met Zwitserse afkomst, had een manier gevonden om de zwaartekracht tegen te gaan. Hij plaatste een gangwerk waardoor de tourbillons geen aantrekking meer hebben van de zwaartekracht.

Je zou verwachten dat de OMEGA Stainless Steel Tourbillon 301 gemaakt is van 24-karaats goud. Maar eigenlijk is het een horloge met een simpele, maar elegante en minimalistische look. Wat dit horloge vooral zo bijzonder duur maakt is, dat het één van de allereerste horloges is, die we om onze pols deden. De eerste Tourbillon kwam uit in 1947. Hierdoor wordt dit horloge ook wel “de Godfather” onder de horloges genoemd.

Tourbillon 301

In een periode waarin de Amerikanen en Britten hun horloges, op mechanisch vlak, enorm aan het verbeteren waren, sloeg de Zwitserse horlogemaker terug met deze Tourbillon 301.

Het OMEGA-museum stelt dit horloge tentoon, als het enige polshorloge met een echt Tourbillon 301-uurwerk. Deze is wereldwijd nergens anders meer te vinden. Genoeg redenen om er een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro voor neer te tellen!

Mocht je zelf interesse hebben in een Tourbillon die kwalitatief goed is én betaalbaar, dan moeten we je teleurstellen, want deze zijn zeldzaam. Toch is het niet onmogelijk. Je kunt het beste kijken op veilingen of op gespecialiseerde webshops. Twijfel niet te lang over je aankoop, want er liggen heel veel kapers op de kust.

Leestip -> Duurste Rolex
Leestip -> Duurste horloge

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Wat is eigenlijk het grootste horlogemerk te wereld?

1 Mins read
Wanneer mag een horlogemerk zich de grootste noemen? Natuurlijk kunnen we kijken naar de reputatie van een horlogemerk: hoe lang bestaan ze…
More #MNLK

Trendy sieraden voor mannen

1 Mins read
Sieraden dragen als man is een lastig iets. Sieraden worden meer geassocieerd met vrouwen. Maar dat betekent niet dat je als man…
Business & Luxury #MNLK

Wat is de duurste Richard Mille?

1 Mins read
Een echte Richard Mille om je pols, dat is voor een beperkt aantal mensen in de wereld weggelegd. Een mooi horloge is…