The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Het duurste parfum ter wereld

1 Mins read

Clive Christian.”No.1 – Imperial Majesty Edition” is de naam van ’s werelds duurste parfum dat ongeveer 200.000 euro kost. In 2005 kwamen maar 10 van deze juweeltjes op de markt. Zeven van hen zijn privébezit, terwijl er drie worden tentoongesteld. Dus iedereen die deze handgemaakte fles, gemaakt van Frans Baccarat kristal, wil zien, moet of naar het luxe warenhuis Bergdorf Goodman in New York gaan. Of naar Roja Dove Haute Parfumerie, die gevestigd is in Harrods. Andere bronnen zeggen ook dat er maar vijf flessen te koop werden aangeboden, waarvan er drie daadwerkelijk werden verkocht. Daarnaast was persoonlijke levering in een Bentley inbegrepen in de kosten van dit artikel.

YouTube video

Clive Christian.”No.1 – Imperial Majesty Edition is de duurste parfum ter wereld

De 18-karaats gouden rand en de vijf-karaats diamant in de verpakking zijn zeker prijsbepalende factoren in de voorlopige berekening. Maar de geur zelf, die in 2006 daadwerkelijk in het Guinness Book of World Records werd opgenomen als het duurste parfum ter wereld, bevat ook dure ingrediënten.

Clive Christian noemde in het bijzonder twee ingrediënten die het grootste deel van de kosten uitmaken. De ene is het natuurlijk gerijpte sandelhout uit India, de andere is Tahitiaanse vanille. De vanillepeulen gisten en er vormen zich kleine kristallen aan de buitenkant van de peul. Het is uit deze kristallen dat de geur wordt geëxtraheerd, niet uit de peul zelf.

De Clive Christian’s No.1 for Men

Laten we eindelijk naar “No.1 for Men” gaan, die meteen begint met citrusnoten op de geurstrook, en waarvan de geur ook een beetje hard is. Een bitterheid van grapefruit en de kruidige frisheid van kardemom zijn zeker aanwezig. Al met al is de basisgeur fris en pittig. Het hart is volledig gewijd aan de bloemen, en er zijn veel verschillende bloemen toegevoegd.

Toch ontvouwt zich geen weelderig boeket. We hebben namelijk te maken met een uitdrukkelijke mannengeur. Lelietjes-van-dalen en rozen zijn de belangrijkste geuren. Op de huid verschilt “No.1” voor man niet diepgaand van het vrouwenparfum.

YouTube video

Leestip -> Het duurste paard ter wereld
Leestip -> De duurste Lamborghini

Feedback voor de redactie? -> redactie@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

4 heerlijke en populaire parfums voor mannen

1 Mins read
Raak je in een parfumerie ook overladen door het enorme aanbod? Bovendien ruik je na het testen van een aantal geuren geen…