The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Het gevaar van internet, de smartphone en social media blootgelegd in deze confronterende video

1 Mins read

Spendeer jij inmiddels ook meer dan 2 á 3 uur per dag achter je telefoon? Dan ben je de gemiddelde gebruiker. Velen van ons kijken zelf 4 tot 8 uur per dag naar dat verslavende ding. Toegegeven, de informatiestroom is oneindig fascinerend, maar het doet echt wel wat met onze psyche. Het is tijd voor een eye-opener…

Social media, het internet en alle handigheden zijn gemaakt om ons te dienen, maar het lijkt er steeds meer op of wij de machines beginnen te dienen. Het overmatig gebruik moet echt dimmen, we worden door de overmaat aan gespendeerde uren per dag er beslist géén beter man van!

Eigen voorbeeld

Ik werk zo’n 36-40 uur per week. Achter een scherm. Daarnaast kijk ik graag films en series, game ik af en toe en krijg ik geen genoeg van mijn krachtige OnePlus 6 smartphone. Ik vrees dat ik zo’n 12 uur per dag achter een scherm gekluisterd zit. Ben ik verslaafd? Wellicht, maar ik heb er gelukkig wel mijn werk van weten te maken, ik sla godzijdank op deze manier twee vliegen in één klap.

Lees ook: Herkenbaarheid ten top: hoe smartphones de aandacht weten te gijzelen
Related posts
Cars & Tech #MNLK

5x tips om de beste smartphone voor jezelf te kiezen

3 Mins read
Nieuwe smartphone nodig? De zoektocht naar een telefoon is lang niet altijd makkelijk. Je wilt tenslotte dat je hier de juiste keuze…
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Apple telefoon (SE)

1 Mins read
De nieuwe iPhone SE ziet eruit alsof hij alles in zich heeft om uit te groeien tot een van de beste telefoons….
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Samsung telefoon

1 Mins read
De Samsung Galaxy Fold: de meest vooruitstrevende smartphone van 2020. Het is het enige toestel dat eindelijk de belofte van een opvouwbare…