Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

Het grootste jacht ter wereld krijg je voor 800 miljoen dollar

1 Mins read

Met haar geplande 229 meter is de “Valkyrie” het grootste jacht ter wereld. Bioscoop aan boord, helihaven, luxueuze hutten …. Maar het doorslaggevende het in het exclusieve rijk van jachten is: de lengte. Met zijn 229 meter overtreft de “Valkyrie” de concurrentie moeten overtreffen, zoals de “Azzam” (180 meter) of de “Fulk al Salamah” (164 meter). En toch is het niet bedoeld om het exclusieve speeltje te worden van een rijke man. Lees in dit artikel meer over het grootste jacht ter wereld.

YouTube video

Het grootste jacht ter wereld is de Valkyrie

Veelzijdig ingericht

Volgens de plannen van de ontwerper Chulhun Park werd de machtige trimaran “Valkyrie” een publiek toegankelijke entertainmentlocatie met een beachclub, bioscoop, casino, twee restaurants, sauna en spa. Gasten met voldoende financiële middelen kunnen dagkaarten kopen of een van de 26 gastenhutten huren. De “Valkyrie is ook bedoeld voor kunsttentoonstellingen en conferenties.

Een uniek ontwerp

Het sharing-concept is gericht op potentiële, zwaar vermogende scheepseigenaren die zelf grote bedragen uitgeven aan hun jacht. De inkomsten uit entreegelden of de huur van hutten zouden in elk geval een deel van de geschatte bouwkosten van 800 miljoen dollar (omgerekend meer dan 705 miljoen euro) en de dure exploitatiekosten kunnen financieren.

Acht maanden voorbereiding

Acht maanden lang werkte “Valkyrie” ontwerper Park aan het ontwerp van zijn trimaran als onderdeel van zijn masterscriptie aan het Royal College of Arts in Londen. Hij werd ondersteund door de luxe jachtbouwer Palmer Johnson, met wie hij na het beëindigen van zijn studie vijf jaar lang als ontwerper werkte.

YouTube video

De open ruimte is de grootste luxe

“Er zijn zoveel witte jachten die eruit zien als een bruidstaart met meerdere verdiepingen. Ik wilde een onderscheidend ontwerp maken”, zegt de 36-jarige, die nu hoofdontwerper is op de Latitude jacht-scheepswerf in Riga. “De meeste jachteigenaren proberen hun boten bijzonder duur en luxueus te maken”, zegt hij. Voor hem ligt de grootste luxe van de “Valkyrie” in de grote open ruimtes.

Check ook -> De duurste jachten ter wereld & de duurste zeiljachten

Related posts
Jets & Yachts #MNLKMore #MNLK

Deze dikke jacht huren kost je €4.000.000,- per week

2 Mins read
Superjachten zijn toch wel de ultieme statussymbolen voor de allerrijksten op onze aardbol. Je bent geen echte miljardair als je geen privé…