Business & Luxury #MNLK

Het internet van de (nabije) toekomst: wat is 5G?

1 Mins read

Snel, sneller, 5G! Het volgende netwerk dat ons internet levert naar onze geliefde apparaten belooft immens snel te worden. Momenteel werkt zowel onze overheid als tientallen instanties, waaronder Simyo van KPN, aan de uitrol van 5G internet, de opvolger van het al zo gewaardeerde 4G netwerk. Even kort door de bocht zou dit bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je volledige films binnen slechts enkele seconden op je smartphone binnenhaalt!

Het is tijd om kennis te maken met 5G en wat dit voor jou zoal gaat betekenen. Dit is the next big thing!

50 keer zo snel!

Het gemiddelde 4G netwerk haalt zo’n 2.5 mb per seconde binnen, met 5G zal dat zo’n gemiddeld 125 mb per seconde zijn! Dat is krankzinnig-ongelooflijk-snel en zal de complete industrie van hoe we omgaan met het internet voorgoed veranderen. De implicaties van deze technologische ontwikkeling zullen indrukwekkend zijn om te mogen aanschouwen. Je zult bijvoorbeeld mensen op straat op hun smartphone Youtube-video’s en series van Netflix in 4K kwaliteit zien kijken.

Op dit moment worden er al proeven gedraaid op het platteland in Drenthe met 5G door een netwerk met zelfrijdende werktuigen. Ook in de haven van Rotterdam experimenteren ze er al volop op los. In London en Zuid-Korea zou de uitrol naar verluid dit jaar al plaatsvinden. Hier in ons kikkerlandje volgen snel op. We verwachten in 2020 gebruik te kunnen maken van dit razendsnelle nieuwe 5G-netwerk!

Fotonica

Om draadloze data zo supersnel uit te kunnen wisselen wordt er ‘fotonica’ gebruikt. Dit is een techniek waarbij data met lichtdeeltjes wordt uitgewisseld. Providers zoals Simyo moeten hiervoor een frequentie van 3,5 GHz gebruiken, wat als voordeel heeft dat het hoge snelheden aankan en in principe binnenshuis een veel beter bereik heeft. De voordelen van dit snelle netwerk zijn bijzonder indrukwekkend te noemen, zowel thuis voor het surfen als voor grootschalige projecten waarvan de maatschappij echt profijt van heeft.

KPN, waar Simyo onder valt, is voorloper op het gebied van 5G. De helden van Simyo gaan ons voorzien van deze geweldige technologie. We kunnen niet wachten!

Mocht je nog niet over zijn op Simyo, check dan graag > sim only internet van Simyo

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Twee bestemmingen voor je vakantiegeld of bonus waar je lang plezier van hebt!

2 Mins read
Eigenlijk is het begrip vakantiegeld inmiddels wel redelijk achterhaald, want een groot deel van de mensen gaat niet meer (alleen) in de…
Business & Luxury #MNLK

Tips om je computer of smartphone sneller te maken

2 Mins read
Regelmatig gamen, veel foto’s bewaren, af en toe videobellen voor je werk of die spannende voetbalwedstrijd online kijken? Als je flink wat…
Business & Luxury #MNLK

Geld besparen door over te stappen van internet provider

2 Mins read
Kijk jij net als veel anderen niet meer om naar je internet abonnement? Het wordt maandelijks van je rekening afgeschreven en het…