The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

Het is weer bijna de tijd van het jaar: Pasen!

2 Mins read

Dit is een feestgelegenheid waar natuurlijk lekker eten bij hoort. Heeft u al eens geprobeerd om zelf een paasbrunch te bereiden? Er zijn veel verschillende paasbrunch recepten, van zoet tot hartig, die gemakkelijk zelf te maken zijn. Hieronder staan enkele van deze recepten beschreven.

Wat gaan we eten dit jaar met Pasen

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn heerlijke zoete broodjes die heel goed passen bij een paasbrunch. Bij het deeg voor deze zachte en luchtige broodjes worden rozijnen, roomboter, bruine suiker en kaneel toegevoegd. Daarna kunnen ze opgerold worden en gaan ze de oven in waardoor u warme en verse kaneelbroodjes heeft die een fantastische smaak zullen hebben. U zult van ze blijven smullen. Ze kunnen ook bij het ontbijt of bij de koffie geserveerd worden.

Lemonade scones

Lemonade scones zijn ook een van de zoete paasbrunch recepten. Deze feestelijke en kleine broodjes zijn in een handomdraai te maken. Ze bestaan maar uit slechts vier ingrediënten, waaronder Sprite, en het deeg hoeft niet te rijzen en niet gekneden te worden. U kunt deze broodjes combineren met bijvoorbeeld bramen- of frambozenjam wat deze broodjes extra verrukkelijk zullen maken. Deze broodjes kunnen, net als de kaneelbroodjes, ook bij het ontbijt of bij de koffie geserveerd worden.

Quiche met asperges, ham en geitenkaas

De quiche met asperges, ham en geitenkaas past ook heel goed op tafel tijdens een paasbrunch. Pasen valt in de aspergetijd en daarom kan er extra genoten worden van deze heerlijke groente. Asperges en ham zijn een hele goede combinatie en worden vaak samen in gerechten gebruikt. De ham geeft namelijk een zoute smaak aan de asperges. De geitenkaas die ook in deze quiche voorkomt, zorgt juist voor een frisse smaak. Deze quiche is een smakelijk gerecht en daarnaast zijn asperges ontzettend gezond, dus dat komt goed uit.

Paashaaspasteitjes

Paashaaspasteitjes zijn ook een van de hartige paasbrunch recepten die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Het zijn knapperige pasteitjes van bladerdeeg in de vorm van een paashaas en ze zijn heel eenvoudig en snel te bereiden. Ze kunnen rijk gevuld worden met runder-, kalfs- of kipragout. Dit zal de paashaaspasteitjes een lekkere en stevige smaak geven en u zult zeker van dit gerecht genieten.

Kortom, iedereen kan zich aan deze recepten wagen en ze zijn allemaal zeker het proeven waard. Ik wens u veel succes en plezier met het bereiden van een paasbrunch en geniet ook zeker van het resultaat!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Gezonde lunch eten op de zaak
En deze: Elke dag sporten en eieren eten