The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Het Kröller Müller museum, kunst en natuur, een heerlijke combinatie!

4 Mins read

Het Kröller Müller museum, prachtig gelegen midden in de Veluwe, herbergt de op één na grootste collectie Vincent van Gogh verzameling ter wereld, 90 schilderijen en maar liefst ruim 180 tekeningen. Maar er valt zoveel meer te ontdekken in dit prachtige museum, zoals werken van de grootmeesters Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In totaal bevat dit museum 20.000 werken, je komt ogen tekort om alles te kunnen zien en in je op te nemen.

Monsieur Jacques

In het midden van het museum bevindt zich het restaurant “Monsieur Jacques”, je kunt hier genieten van een heerlijke lunch, of gewoon een koffie of thee met iets lekkers erbij. Het restaurant biedt een zeer mooi uitzicht over de tuin, de gerenommeerde beeldentuin!

De beeldentuin

Deze beeldentuin is een van de grootste in Europa, hier vind je 160 sculpturen van tal van meesters. Het is er heerlijk wandelen, of gewoon even liggen in het gras, en genieten van de rust.

Gezinsvriendelijk

Aan de kinderen is ook gedacht; er zijn dagelijks tal van activiteiten te doen, zoals het museum Dobbelspel of de diverse speurspellen, ook voor de peuters zijn er tal van mogelijkheden, het is dan ook een gezinsvriendelijk museum te noemen.

Groepen

Voor groepen is er een rondleiding aan te vragen die je door het hele museum, inclusief de beeldentuin leidt. Ook rondleidingen op maat behoren tot de mogelijkheden.

Wat ons betreft zijn dit de hoofdpunten:

– De wereldberoemde Vincent van Gogh collectie
– De beeldentuin
– Het heerlijke restaurant
– De prachtige omgeving, vol natuurpracht
– Je raakt nooit uitgekeken.

Het Kröller Müller is na 80 jaar nog steeds een prachtig museum, met een prima restaurant. Een weldaad voor al je zintuigen!

Adres en route Kröller-Müller museum

Het adres van het Kröller-Müller is: Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo. Het Kröller-Müller museum is goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

  • Met de auto kun je het museum via de A1, A50 en A12 bereiken. Zolang je de borden Park Hoge Veluwe / Kröller-Müller volgt, zul je vanzelf bij het museum uitkomen. Vanuit Utrecht ligt het museum op ongeveer 60 minuten rijden. Je kunt parkeren bij één van de 3 ingangen van het museum, of bij het museum zelf. Tevens zijn er bij het museum zelf meerdere invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.
  • Met het openbaar vervoer kun je de trein naar Arnhem, Ede-Wageningen of Apeldoorn nemen. Vanuit daar zul je verder moeten reizen met de bus. Vanuit Arnhem neem je de buslijn 105 richting Barneveld, vanuit Ede-Wageningen of Apeldoorn neem je buslijn 108. Bij beide opties stap je uit in Otterlo, en neem je vanuit daar buslijn 106 die je rechtstreeks naar één van de ingangen van het museum brengt. Vanuit Utrecht reis je in ongeveer 75 minuten naar het museum.

Welke ingang moet je nemen?

Het Kröller-Müller museum telt 3 ingangen: Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo. Wil je alleen het museum bezoeken? Dan kun je het beste kiezen voor ingang Otterlo. Houd er wel rekening mee dat deze ingang extra druk is. Wil je ook graag het Nationaal Park De Hoge Veluwe bezoeken? Dan kun je voor de ingangen Schaarsbergen of Hoenderloo kiezen.

De openingstijden van het Kröller-Müller Museum

Het museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Op de onderstaande feestdagen gelden dezelfde openingstijden:

  • Pasen
  • Koningsdag
  • Pinksteren
  • Hemelvaartsdag
  • Bevrijdingsdag
  • Kerst

Op nieuwjaarsdag en op de maandagen is het museum gesloten. Handig om te weten is dat het museum op de vrijdagen over het algemeen de minste bezoekers heeft. Dit is ideaal wanneer je in alle rust de museumstukken wilt bekijken.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller Museum ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom betaal je bij een bezoek aan het museum eveneens entreekosten voor het park. Door de locatie van het museum kun je een bezoek eenvoudig combineren met een wandeling of een fietstocht door de Veluwse natuur. Ga heerlijk zitten in het park om te picknicken of bezoek het Jachthuis Sint Hubertus, dat van oorsprong het buitenhuis van het Kröller-Müllerechtpaar was.

De Beeldentuin

Naast schilder- en tekenwerken van bekende artiesten kun je in de 25 hectare grote buitenzaal van het museum moderne beeldhouwwerken bekijken. Deze buitenzaal wordt de Beeldentuin genoemd. In deze beeldentuin komen de natuur en de beeldhouwwerken van onder andere Marta Pan en Jean Dubuffet samen. Houd er wel rekening mee dat sommige werken in de winterperiode niet toegankelijk zijn. De Beeldentuin is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Deze tijden gelden ook voor de feestdagen, waarop het Kröller-Müller Museum geopend is.

Toegangsprijzen voor het museum

Omdat het museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gelegen is, betaal je voor een bezoek aan het museum niet alleen de entree voor het museum, maar ook een toegangsprijs voor het park. De genoemde bedragen betreffen de combinatieprijs van park en museum. Kosten voor parkeertickets zijn niet inbegrepen. De prijslijst anno 2018 ziet er als volgt uit:

– Volwassenen € 19,00
– Kinderen in de leeftijd 6 tot en met 11 jaar € 9,50
– Kinderen van 0 tot en met 5 jaar gratis
– Bezoekers met CJP-pas € 13,30
– ICOM-leden gratis
– Leden van Vereniging Rembrandt gratis
– Op vertoon van een studentenpas of collegekaart € 14,25

Speciale tarieven

Houders van een VIP-KAART van de BankGiro Loterij en mensen die in het bezit zijn van een Museumkaart kunnen gedurende de tentoonstelling ‘Als kunst je lief is’ korting krijgen op een toegangsbewijs. Volwassenen betalen dan € 9,50 in plaats van € 19,00 en kinderen van 6 tot 11 jaar hebben voor € 4,75 een toegangsticket. Deze actie loopt van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019.

Groepstarieven en schoolreizen

Wanneer je met een groep van 20 personen of meer het museum wilt bezoeken, dan ontvang je 10% korting op de totaalprijs van de entreetickets. Als je online de bestelling plaatst, wordt deze korting automatisch verrekend bij het afrekenen. Als je een bezoek aan het Kröller-Müller Museum wilt brengen als schoolreisje, dan dien je dit vooraf aan te vragen. Zorg dus dat je ruim op tijd een aanvraagformulier hebt ingevuld en verstuurd, zodat je kunt profiteren van een gereduceerd tarief.

Leestip -> Maak kennis met het Van Gogh Museum
Leestip -> NEMO science museum: het leukste dagje uit in wetenschap en techniek

Feedback: info@mnlk.nl