The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Het Maritiem Museum ligt midden in de bruisende haven van Rotterdam

2 Mins read

Je kunt een bezoekje aan het museum dan ook ideaal combineren met een wandeling door de haven of het nuttigen van een hapje en drankje in één van de nabij gelegen restaurants. Ben je benieuwd hoe je het Maritiem Museum het makkelijkst kunt bereiken? Lees dan snel verder!

Naar het Maritiem Museum met het openbaar vervoer

Het Maritiem Museum is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal bereik je in ongeveer 75 minuten het museum. Hieronder staat uitgelegd welke opties je hebt om het museum te bereiken.

 • Vanaf het Centraal Station in Rotterdam kun je de tramlijnen 8, 23 en 25 nemen.
 • Daarnaast kun je met buslijn 32 naar het museum reizen
 • Tot slot is het een optie om met de metro te reizen. Er zijn verschillende lijnen die je naar de bestemming ‘Beurs’ kunnen brengen.

Vind jij de tram, bus of metro niet spannend genoeg? Je kunt ook naar het museum reizen met de waterbus of watertaxi. De waterbus en watertaxi zijn niet alleen handig als je het museum snel wilt bereiken, het is ook de ideale manier om de haven van Rotterdam te ontdekken!

Naar het Maritiem Museum met de auto

Reis je liever met de auto? Je kunt het Maritiem Museum bereiken via de A12, A20 en A15. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er momenteel veel werkzaamheden in de buurt van het Maritiem Museum worden uitgevoerd. Dit kan er toe leiden dat het museum tijdelijk minder goed bereikbaar is. Het is daarom verstandig om van te voren je route te plannen en te controleren waar eventuele wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Tot slot kun je niet bij het museum zelf parkeren. Het handigst is om te parkeren in het centrum van Rotterdam of op de Schiedamsedijk. Houd dus ook hier rekening mee zodra je je bezoekje aan het Maritiem Museum gaat plannen!

Maritiem museum openingstijden

Ga je met een astronaut mee op ontdekkingsreis? Wil je met de jongste kinderen naar het Maritiem museum? Laat ze dan deelnemen aan de kinder-doe tentoonstelling. Ook de kades en steigers zijn een bezoekje zeker waard. Het Maritiem museum is een leuk uitstapje voor nieuwsgierige en onderzoekende mensen. Hieronder lees je handige weetjes wat betreft de openingstijden van het museum.

 • Het museum is in principe iedere dag geopend. Behalve de maandag, dan zijn ze gesloten.
 • Meestal gaat het museum open om 10:00 uur en sluit het om 17:00 uur. Alleen op zondagen en feestdagen is dit anders. Dan gaat het museum een uurtje later, dus om 11:00 uur, open. Geen probleem, want dan slapen de meeste mensen toch lekker uit.
 • Valt een feestdag op maandag, dan is het museum dus wel gewoon open.
 • Gesloten dagen van het museum: Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.
 • Voor de schoolvakanties van regio midden geldt weer een uitzondering: dan is het museum iedere dag, dus ook op maandag, open vanaf 10:00 uur.
 • Wil je ook naar de haven van het Maritiem museum, dan kan dat met je gewone entreekaartje. Je hoeft dan dus geen extra kosten te betalen. Je kunt hier schepen en kranen bezoeken. Dit kan iedere dag tot 16:00 uur. Doe dit dus niet helemaal aan het einde van het bezoek. De haven sluit eerder dan het museum zelf.
 • Ook de bibliotheek van het museum is te bezoeken. De openingstijden zijn: 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op, dit is alleen mogelijk op vrijdag. Dus een keer in de week. Vind je dit interessant, plan je bezoek aan het Maritiem museum dan zeker op vrijdag.
 • Wil je graag op een rustig moment naar het museum, probeer dan zo vroeg mogelijk te gaan. De meeste mensen komen pas aan het einde van de morgen of aan het begin van de middag.

Kijk voor actuele openingstijden op de website van het museum.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak kennis met Museum Het Valkhof in Nijmegen
En deze: Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem