Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

Het onmisbare materiaal voor alles dat verpakt moet worden

2 Minuten leestijd

Of je nou zelf af en toe iets verpakt of dat je in een magazijn werkt met een ontelbaar aantal pallets, wanneer je iets gaat vervoeren of opslaan is het belangrijk dat alles goed en mooi vaststaat. Wikkelfolie is hierbij absoluut onmisbaar. Hiermee blijft alles mooi op zijn plaats, en het is nog makkelijk te gebruiken ook. Check hieronder de voordelen en werking van deze wikkelfolie.

Wikkelfolie is onmisbaar bij transport of langdurige opslag

Als je werkzaam bent in een magazijn of hier op een andere manier mee te maken hebt ben je sowieso bekend met wikkelfolie. Wanneer je een pallet vult met producten staat deze pas helemaal stevig en mooi op het moment dat je er een stevige laag wikkelfolie omheen hebt gedaan.

Het voordeel hiervan is niet alleen dat de producten mooi blijven zitten zodat beschadiging uitblijft, het beschermt de goederen ook nog eens tegen vuil, stof en vocht. Zorg dan wel voor een goede en stevige laag, te weinig wikkelfolie heeft namelijk niet het gewenste effect. Teveel is natuurlijk weer zonde. Overigens is wikkelfolie ook in de persoonlijke sfeer super handig. Als je iets wil vervoeren of langdurig wil opslaan kun je deze folie heel makkelijk aanbrengen voor extra stevigheid en bescherming.

Welke soorten wikkelfolie zijn er allemaal?

Allereerst is er een verschil in drie soorten wikkelfolie qua gebruikseigenschappen. Voor een homogene lading is gegoten CAST-folie de beste optie. Voor licht uitstekende ladingen kun je het beste kiezen voor voorgerekte folie en voor sterk uitstekende ladingen is geblazen folie het meest geschikt. Daarnaast heb je verschillen qua kleur en materiaal. De meest voorkomende soort is transparante wikkelfolie op rollen van 50 centimeter. Bijna iedereen kent deze rollen wel.

Daarnaast heb je ook nog bijvoorbeeld antistatische folie voor elektronica, minirollen, elastische palletnetten, gekleurde wikkelfolie voor meer herkenbaarheid en zwarte wikkelfolie waar je niet doorheen kunt kijken. De laatste is vooral geschikt om diefstal tegen te gaan.

Het aanbrengen van wikkelfolie

Hoe breng je wikkelfolie dan op de juiste manier aan op je lading? Je hebt eigenlijk twee opties. Je kunt het handmatig doen of je maakt gebruik van een wikkelmachine. Het advies is grofweg om vanaf 15 pallets per dag te kiezen voor een wikkelmachine. Let er dan wel op dat de wikkelfolie die je gebruikt hierbij past. Voor persoonlijk gebruik is een machine natuurlijk niet echt rendabel. Handmatig aanbrengen is gelukkig niet heel ingewikkeld. Zorg er in elk geval altijd voor de kleefzijde aan de producten plakt, anders kunnen meerdere pallets of andere voorwerpen aan elkaar gaan zitten.

Daarnaast moet je minimaal drie lagen wikkelfolie gebruiken en moeten de verschillende lagen ongeveer 20 centimeter overlap hebben. Zo ben je verzekerd van veilige opslag of vervoer. Hier kan je de stretch wikkelfolie bestellen.

Leestip -> Software voor 3D prints & Het verschil tussen een Chromebook en een laptop