More #MNLK

Het pompadour kapsel, ga stijlvol door het leven!

2 Mins read

Als je halflange haren hebt en je weet niet goed wat ermee aan te vangen, overweeg dan zeker het trendy pompadour kapsel. Maar wat is het precies en waarom zou jij hiervoor kiezen? Wij lichten even een tipje van de sluier op over dit toch wel bijzondere herenkapsel.

Wat is het pompadour kapsel en hoe draag je het?

Wat onmiddellijk opvalt bij een pompadour kapsel is het bovenste gedeelte. De halflange haren die vanaf het voorhoofd bol omhoog gecoiffeerd zijn, staan mooi in contrast met de kort geknipte haren rond de oren en in je nek. Het kan op verschillende manieren gedragen worden en daar kun jij zelf heel wat variatie in brengen. Je bolt het vooraan wijd op of kamt het mooi stijl achterover zodat er geen haartje uit de band springt. Of je gaat er met je handen los door zodat het een wildere indruk geeft. Gebruik pommade met een sterk effect. Voor de rest is het aan jou om je leuke kapsel te vormen hoe jij dit wilt.

YouTube video

Kies voor een echte barbier

De barbershops zijn volop in opmars. En dat is maar goed ook. Kapsels als een pompadour zijn het waard om met vakkennis behandeld te worden. Schaar en kam zijn de enige middelen die een kapper zou mogen gebruiken voor een dergelijk écht mannenkapsel. Als je daarbij de gepaste verzorgingsproducten gebruikt die je in de barbershop vindt, zit je helemaal goed bij de barbier. Vraag gerust raad over hoe jij je herenkapsel thuis het beste verzorgt.

Pompadour in combinatie met je baard en snor

Sommige mannen kiezen voor een pompadour kapsel zonder, anderen mét baard. Als jij kiest voor een baard, hou hem dan even netjes als je pompadour. Maar wees gerust: ook voor je baard kies je je eigen stijl. Zo gaat je pompadour bijvoorbeeld heel goed met een korte, beetje langer baard. Maar ook een volle baard of zelfs een Leopold II baard staan perfect bij je pompadour. Wat je snor betreft: deze kun je zelfs tot een grote gekrulde snor laten groeien.

De gulden regel: verzorgd voorkomen

Ook al style je je pompadour wat losser, een algemeen verzorgd voorkomen is de gouden regel. Knip je snor en baard mooi in vorm en laat ze één geheel zijn met je kapsel. Daarnaast is ook je kleding van belang. Een mooie pompadour staat niet bij een onverzorgde outfit. Bedenk: met een pompadour val je op, maar je mag best wel gezien worden!

Bekijk ook deze video:

YouTube video

Check hier meer herenkapsels

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Waanzinnige mannenkapsels, stoer, cool en nog steeds een bun!

1 Mins read
De trend voor dit jaar is opgeschoren haar al dan niet in combinatie met baard voor een niet te kloppen stoere en…