The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Het ultieme fullbody work-out met weerstandsbanden voor thuis

1 Mins read

Ken je die dikke elastieken in allerlei kleuren? Je ziet ze wel eens in fitnesscentra liggen. Deze elastieken heten weerstandsbanden. Eigenlijk zie je maar weinig mensen ze gebruiken, maar dat is eeuwig zonde. Deze weerstandsbanden zijn namelijk een enorme aanvulling op je training. Niet alleen dat, om thuis een complete krachttraining te doen heb je eigenlijk alleen maar een weerstandsband nodig. Geloof je dit niet?

Probeer de volgende work-out maar eens thuis met de weerstandsbanden

Weerstandsbanden oefeningen

Push-ups

Span de band om je borst. Neem een push-up positie aan op de grond waarbij je de handen op te band houdt. Doe zoveel mogelijk pus-ups als je kunt. De weerstandband spant zich als het goed is op je rug/schouders.

Bicep curls

Zet je rechtervoet een stukje vooruit in het elastiek, hou deze vast op de grond. Het elastiek hou je met beide handen vast. Doe nu 10-15 bicep-curl herhalingen.

Squat

Ga met beide voeten in het elastiek staan. Hou met beide handen het elastiek vast op schouderhoogte, hierdoor komt er spanning op de weerstandsband. Voer nu 10-20 squats uit.

Shoulderpress

Ga met je linker- of rechtervoet in de weerstandband staan, zet betreffende voet een stukje voor je. Pak met beide handen het elastiek en duw het 10-12 keer boven je tot de armen gestrekt zijn.

Staande of knielende row

Bevestig het elastiek zodat je een roeibeweging kunt uitvoeren. Hou je rug recht, trek totdat het elastiek je borst bijna raakt. Voer 10-12 herhalingen uit. Je kunt dit met één of beiden handen tegelijk doen.

Triceps

De triceps kun je op twee manieren trainen met een weerstandband.

  • Manier 1: Ga met je rechtervoet in de weerstandband staan. Pak de band met je rechterhand vast zodat de band achter je rug loopt. Duw nu het elastiek omhoog, 10-15 reps.
  • Manier 2: Bevestig de weerstandsband hoog. Pak de band met één of beide handen vast zodat je onderarmen parallel aan de vloer lopen. Duw nu de band naar beneden, 10-15 reps.

Enkele filmpjes:

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste tips voor het kopen van een fitnessbank

2 Mins read
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van thuis sporten. Een workout at home garandeert rust en privacy en bespaart je de reistijd…
Sport & Lifestyle #MNLK

Waarom jij een paar mini-weerstandsbanden in huis moet hebben

2 Mins read
Als je de keuze hebt om een handige tool voor in je home gym aan te schaffen, moet het wel een set…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat zijn resistance bands?

2 Mins read
Hoewel de verschillende soorten resistance bands je in de war kunnen brengen, vallen ze allemaal onder dezelfde categorie. Resistance bands, ook wel…