The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Het verschil tussen Core i5 en Core i7

1 Mins read

In 2006 maakten de eerste processors van Intel hun intrede. Dat betekent dat kinderen die in datzelfde jaar geboren zijn nu oud genoeg zijn om te drinken. Sindsdien zijn er veel generaties Intel processors gekomen, zoals de Core i5 en Core i7. Maar de vraag van de meeste consumenten blijft hetzelfde: Wat is het verschil?

Het verschil tussen Core i5 en Core i7

Op een heel eenvoudige manier gezegd zijn over het algemeen de meeste Core i7 processors beter dan de meeste Core i5 processors. Daarnaast bestaat er ook nog de Core i3, welke weer iets minder goed is dan de i5.

Onder dit segment CPU’s bestaan er ook Intel Celeron- en Intel Pentium-processors. Deze laten we buiten beschouwing in dit artikel maar verdienen wel een vermelding. Als je een pc gaat bouwen, of je koopt een pc of laptop, dan moet je rekening houden de namen 5 en 7 bedoeld zijn als indicatie van hun relatieve verwerkingskracht. De nummers hebben niets te maken met het aantal cores van elke processor en ook niet met de snelheid ervan. Als voorbeeld: een Intel Core i7 processor heeft geen 7 cores, de i5 geen 5.

In welke klasse een Intel Core CPU valt, is gebaseerd op een verzameling criteria. Denk hierbij aan het aantal cores, de snelheid (in GHz) en cachegrootte. Ook het aantal Intel-technologieën dat ze integreren, speelt ook een rol. Met andere woorden, je zult in een i3-processor veel minder vaak dingen als Turbo Boost en Hyper-Threading vinden in vergelijking met een i5- of i7-processor.

Op het meest fundamentele niveau geven deze cijfers weer waar elke klasse Intel Core processor zich ten opzichte van elkaar bevindt. Ze zijn bedoeld om consumenten een idee te geven van de te verwachten prestaties.

i5 en i7 kort samengevat

In wezen wil Intel een soort classificatiesysteem overbrengen op de consument:

  • i3 om voldoende prestaties te leveren voor basistaken
  • Intel Core i5 om goede prestaties te leveren voor de meeste taken
  • Intel Core i7 voor geweldige prestaties voor de meest veeleisende taken

Leestip -> De nieuwste Airpods & De nieuwste Samsung telefoon

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat is het verschil tussen HDD en SSD?

1 Mins read
Een HDD, of harde schijf, is een opslagapparaat dat mechanische platen en een bewegende lees- en schrijfkop gebruikt om toegang te krijgen…
Cars & Tech #MNLK

Handige tip: AirPods verbinden met je laptop!

1 Mins read
Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord, en er is een grote kans dat je ze zelfs al in huis hebt:…