Business & Luxury #MNLK

Hier moet je op letten bij het openen van een zakelijke betaalrekening

2 Mins read

Het openen van een zakelijke rekening brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo lopen privé en zakelijk geld niet langer door elkaar en bovendien straal je professionaliteit uit richting jouw klanten. Ondanks dat het openen van een zakelijke rekening wettelijk gezien niet verplicht is, ontkom je er eigenlijk niet aan. Banken willen namelijk niet dat je jouw privérekening zakelijk gebruikt. Heb je nog geen zakelijke rekening? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te openen. Om te voorkomen dat je de fout ingaat, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij een zakelijke rekening openen.

Aantal betaalpassen en zakelijke rekeningen

Wanneer je als ondernemer een zakelijke rekening opent, krijg je hier ook altijd een betaalpas bij. Dit is bijzonder handig, want hierdoor kun je aankopen voor jouw bedrijf direct zakelijk betalen. Geld overboeken van je privérekening naar je zakelijke rekeningen en andersom voor aankopen is hierdoor verleden tijd. Als je op zoek bent naar een zakelijke rekening, ontdek je al snel dat je uit verschillende pakketten kunt kiezen. Deze pakketten verschillen onder meer van elkaar in het aantal betaalpassen en zakelijke rekeningen. Je kunt voor een pakket met één zakelijk betaalpas kiezen, maar er zijn ook pakketten met twee of drie betaalpassen. Daarnaast zit er verschil in het aantal zakelijke rekeningen. Bij de meeste pakketten open je één zakelijke rekening, maar er zijn ook pakketten waarbij je drie zakelijke rekeningen opent.

Alleen betaalrekening of ook spaarrekening?

Bij iedere zakelijke rekening krijg je een betaalpas. Hierdoor kun je direct betalen met het geld dat op deze rekening staat. Als je veel geld binnenkrijgt, is het denkbaar dat je een deel hiervan op een zakelijke spaarrekening wilt zetten. Sommige ondernemers denken dat ieder pakket ook standaard uit een spaarrekening bestaat, maar dat is niet het geval. Hier is vaak alleen bij de grotere pakketten sprake van. Wil je per se een zakelijke spaarrekening? Kijk dan extra goed naar de inhoud van een pakket.

Koppeling met boekhoudprogramma

Boekhouden is iets waar veel ondernemers een hekel aan hebben. Als dit ook voor jou geldt, besteed je dit misschien uit aan een boekhouder. Omdat je hier behoorlijk wat geld voor betaalt, maken veel ondernemers tegenwoordig gebruik van een boekhoudprogramma. Om zo’n programma te kunnen gebruiken, hoef je geen kennis van boekhouden te hebben. Aan de meeste boekhoudprogramma’s kun je een zakelijke rekening koppelen. Toch is er niet altijd een boekhoudkoppeling aanwezig. Wil je jouw zakelijke rekening aan zo’n programma kunnen koppelen? Zoek dan uit of dit mogelijk is.

Wat betaal je voor een zakelijke rekening?

Een laatste aandachtspunt dat we hier behandelen, heeft betrekking op de kosten van een zakelijke rekening. Uit ervaring weten we dat dit iets is waar ondernemers als eerste naar kijken. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een zakelijke rekening. Dit begrijpen wij maar al te goed, maar het is niet verstandig om je te veel door de prijs te laten leiden. Het is namelijk belangrijker dat je de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf kiest.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Het beste kantoormeubilair kiezen

Related posts
More #MNLK

Bedrijfsrekening openen? Hier moet je op letten

2 Mins read
Als ondernemer ben je niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar het is wel handig. Zo’n rekening helpt je namelijk…