More #MNLK

Hoe creëer je een sfeervolle badkamer?

2 Mins read

De badkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar je lekker in moet kunnen ontspannen en tot rust mag komen. Er zijn een aantal elementen die niet mogen ontbreken in de badkamer voor een sfeervolle look en in deze blog lees je hier meer over! 

#1. Opgeruimd

Allereerst is het belangrijk dat de badkamer opgeruimd en netjes is. Hierdoor staat een goede basis en kun je verder werken naar een sfeervol geheel. Een tip is dan ook om alleen producten en accessoires die je gebruikt in de badkamer te houden en alle overbodige spullen weg te doen. Hierdoor zul je meer ruimte creëren en wordt het minder snel een rommel.

#2. Verlichting

Verlichting is cruciaal in elke ruimte en bepaalt enorm de sfeer in de kamer. In de badkamer is het fijn om voornamelijk goed en helder licht te hebben, maar kan het ook fijn zijn om het licht te dimmen wanneer je een heerlijk spa momentje hebt. Kies daarom voor een badkamer spotje. Dit staat erg modern en chique en hiermee kun je het ook nog eens dimmen. Op die manier kun jij de verlichting aanpassen naar het juiste moment, zodat de badkamer een sfeervolle uitstraling krijgt.

#3. Natuurlijke materialen

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen krijgt de badkamer een rustige en mooie uitstraling. Gebruik materialen, zoals hout, steen of bamboe en voeg een beetje natuurlijke tinten toe in de badkamer. Haal een mooie badmat, mand of handdoekjes in dit soort materialen en speel een beetje met de texturen. Hierdoor staat het sfeervol en speels.

#4. Planten

Door planten toe te voegen in de badkamer brengen we meer leven in de ruimte. Het draagt daarnaast ook nog eens bij aan een gezonde en rustgevende omgeving. Belangrijk is dat je let op planten die geschikt zijn om in vochtige ruimtes te kunnen leven. Denk hierbij aan varens of eucalyptus bijvoorbeeld. Deze planten kun je op een mooie plek in de badkamer plaatsen, zodat je een heerlijk, botanisch gevoel krijgt wanneer je de ruimte binnenkomt.

#5. Textiel

Niets is zo fijn als na een heerlijke douche of bad jezelf omhullen in een lekkere zachte handdoek of badjas. Kies daarom voor hoogwaardig textiel, zoals katoen of bamboe. Dit absorbeert goed en is heerlijk zacht! Zorg dat de kleuren matchen met de rest van het interieur in de badkamer, want op die manier zorg je voor een eenheid.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de inbouwspots? Kijk dan eens online naar de mogelijkheden voor jouw huis en ontdek welke passen bij jouw inrichting. Heel veel succes met het sfeervoller maken van jouw badkamer!

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Badkamerrenovaties: tips voor het combineren van een bad en douche 

2 Mins read
De badkamer moet een plek in huis zijn waar je even heerlijk kunt ontspannen. Waar je de drukte van de dag even…
More #MNLK

3 tips voor het stijlvol inrichten van jouw badkamer

2 Mins read
Je wilt je badkamer een make-over geven, want deze doet het nu al vrij lang met een basisinrichting. Toen je kwam wonen…
More #MNLK

Badkamer renoveren met een minimaal budget

2 Mins read
Werk met wat je hebt Het belangrijkste onderdeel van elke badkamerrenovatie is het vaststellen van een budget voor het werk en de…