Home » Hoe creëer je een veilige woning met glas?

Hoe creëer je een veilige woning met glas?

door de Redactie van MNLK
Veilige woning glas

Je veilig voelen in je eigen woning is prioriteit nummer één. Echter vergeten veel mensen te investeren in maatregelen die hun woning veiliger maken. Dat kan grote gevolgen hebben, wanneer inbrekers een poging tot inbraak doen. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, geven we graag een aantal tips hoe je je woning veiliger kan maken.

De basis: licht aan, ramen dicht, deur op slot

De basis kennen velen wel. Wanneer men de deur uit gaat, is het verstandig om de lichten aan te laten, alle deuren op slot te doen en de ramen dicht te doen. Het klinkt allemaal zo logisch, maar vooral dat laatste wordt nog weleens vergeten. In de zomer wil men nog wel eens de ramen open laten staan om de woning ‘even lekker te luchten’. Maar juist via die weg komen inbrekers het makkelijkst binnen. Ze breken het kozijn open en komen al via het kleinste raampje binnen. 

inbreker

Veiligheidsglas is inbraakwerend en kan veel voorkomen

Wie beslagen ten ijs wil komen, neemt de juiste voorzorgsmaatregelen. Nog al te vaak komen inbrekers binnen via de ramen. Ze trappen de ramen in waardoor dikwijls altijd het kozijn en de ruiten stuk gaan. Ook een veel voorkomende techniek: een klein ruitje stuk maken om vervolgens het slot van de binnenkant proberen open te maken. Voor je het weet zijn ze binnen om je waardevolle bezittingen mee te nemen. Een goede oplossing om dit te voorkomen is veiligheidsglas. Dit glas is 5 keer sterker dan normaal glas van dezelfde dikte. ‘Even intikken’ gaat met dit glas echt niet en zal veel (gelegenheids)inbrekers afschrikken. Bijkomend voordeel van veiligheidsglas is dat het te combineren is met verschillende soorten glas, zoals bijvoorbeeld dubbel glas. Dubbel glas zorgt ervoor dat de kou buitenshuis blijft en de warmte binnen. Dit heeft als gevolg dat uw energierekening flink daalt. Zo creëert u niet alleen een veiligere woning, maar ook een goed geïsoleerde woning. En de investering op veiligheidsglas verdient u snel terug door de verlaagde energierekening.

gebroken glas

Toch een ruit stuk? Bel direct een glaszetter

Is er helaas toch ingebroken? Bel dan direct een glaszetter. Veel glaszetters werken dag en nacht zodat u direct van uw glasschade af bent. Een glaszetter ruimt alle scherven op en plaatst vervolgens een veilige noodvoorziening. In veel gevallen helpen ze u zelfs direct van de schade af. Bent u verzekerd tegen ruitschade, laat dit aan de glaszetter weten! U hoeft alleen enkele papieren in te vullen en zij regelen de rest. Zo kunt u weer met een gerust hart slapen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Zo krijg jij een industriële inrichting
Lees ook: Klussen op het dak: hoe voorkom je ongelukken?