The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe gedisciplineerd ben jij?

1 Mins read

Discipline of zelfdiscipline verwijst naar de controle over het eigen handelen zonder te worden afgeleid. Met deze korte test kun je dit zelf controleren. Beantwoord onderstaande vragen. Kijk daarna of de antwoorden vooral ja of nee zijn.

  • Als u op de meeste vragen “ja” en “gedeeltelijk” hebt geantwoord, ben je gedisciplineerd.
  • Als je op de meeste vragen “nee” en “gedeeltelijk” hebt geantwoord, bent je meestal niet gedisciplineerd. Als je alle vragen duidelijk met ja kunt beantwoorden, dan ben je een zeer gedisciplineerd persoon en heb je een hogere zelfdiscipline dan de meeste van je medemensen.
  • Als je alle vragen met een duidelijk “nee” hebt beantwoord, is je zelfdiscipline uiterst zwak in vergelijking met andere mensen. Je moet werken aan je discipline voor je eigen bestwil.

Dit zijn de vragen:

  • als ik ergens mee bezig ben, ben ik niet snel afgeleid
  • als ik een doel voor mezelf heb gesteld, ga ik er hardnekkig mee door
  • het is niet moeilijk voor mij om iets te beginnen
  • routinewerkzaamheden doe ik zo snel mogelijk
  • ik maak plannen en hou me daaraan vast

Heeft discipline alleen maar voordelen

De lijst met voordelen van discipline is bijna eindeloos. Talloze studies over de hele wereld hebben aangetoond dat gedisciplineerde mensen meer succes hebben op school en op het werk, gezonder en langer leven, gelukkiger zijn, meer welvaart hebben, minder ongelukken hebben etc. En dit is maar een klein deel van de positieve effecten van een gedisciplineerd leven.

Waarom zijn we dan niet allemaal gedisciplineerd

Omdat het vermoeiend is. Niet iedereen kan of wil zich voortdurend vermannen, weerstand bieden aan prettige afleidingen en hard werken. Het nadeel van discipline is dat het niet leuk is. In ieder geval niet in de volle omvang. Een vergelijking die iedereen kent: ongezonde fastfood, vanwege de rijke inhoud, geeft ons op korte termijn voldoening die gezonde voeding meestal niet brengt. Maar dit is op de lange termijn beter voor ons.

Zie hier enkele video’s over zelf discipline en motivatie:

Leestip -> Deze 19 quotes en uitspraken geven jou de motivatie naar succes!David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Jocko Willink weet exact wat je moet doen als de discipline weg dreigt te zakken

1 Mins read
Het is een sluipmoordenaar, een valse rat die altijd zijn weg weer weet te vinden, een gemene genadeloze motherf***er. Ik heb het…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Deze sterke motivatievideo met David Goggins is de trap in de kont die je nodig hebt

1 Mins read
Om je maandag en werkweek een kickstart te geven, raden we aan om wat slimme quotes te lezen of een sterke motivatievideo…