The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Hoe gewoon is een Ford Transit Custom occasion?

2 Mins read

De Ford Transit behoeft eigenlijk geen introductie meer. Dit model is al tientallen jaren op de weg te vinden. Een van de vele modellen van de Ford Transit die je op de weg tegen kunt komen is de Ford Transit Custom. Op basis van de typeaanduiding zou je kunnen stellen dat dit een gewone bestelauto is maar hoe gewoon is een Ford Transit Custom occasion eigenlijk?

De Ford Transit Custom in de model hiërarchie

Om te beginnen is het goed om een beeld te schetsen hoe de Ford Transit Custom in de model hiërarchie past. Er zijn in de loop van de jaren zeer veel uitvoeringen van de Ford Transit op de markt gebracht, met verschillende cabines, lengte- en hoogtematen en laadvermogens. Zoals de naam al verklapt, neemt de Custom de middenpositie in. Hierdoor valt dit model tussen de Transit Connect en de Ford Transit MK5 in. Dit is iets wat je niet direct zult concluderen als je de Ford Transit Custom op de weg tegenkomt. De Custom heeft een stoere en wat robuuste uitstraling. Juist deze looks maken dit model allesbehalve “gewoon”.

Waarom een tweedehands Custom in overweging nemen?

Naast het bovenstaande zijn er nog diverse andere redenen te benoemen waarom je de Custom prima in overweging kunt nemen. Het model is onder andere onderscheidend door een zeer kleine draaicirkel wat de bestuurder veel praktisch gemak biedt. Dit praktische gemak vind je ook terug in het interieur van het model. Het model beschikt over een tal van praktische opbergvakken. Een andere overweging om je zeker eens in dit model te oriënteren is de goede betrouwbaarheid  waar Ford om bekend staat. Dit is voor veel mensen een goede reden om een Ford Transit Custom occasion aan te schaffen. Je kunt immers nog lang plezier hebben van dit model.

Zo ziet het aanbod van Ford Transit Custom modellen eruit

We hebben het al een beetje aangegeven: het aanbod in Ford Transit Custom modellen is groot en veelzijdig. Je kunt zelfs de keuze maken voor een model met een dubbele cabine of een combi variant. De uitvoeringen staan bekend als H1 (met een standaard dak), H2 (met een verhoogd dak), L1 (met een verkorte wielbasis) en L2 (met een lange wielbasis). De bus zelf heeft een laadcapaciteit vanaf drie tot acht kuub en in de lange versie kunnen voorwerpen tot bijna 3,5 meter mee. Met betrekking tot de luxe uitvoeringen heb je de keuze uit de bekende Ford indeling op dit gebied. De Base, Trend, Limited en de wat luxere Ambiente vormen op dit gebied de overtreffende trap waarmee je zelf kunt bepalen hoe “gewoontjes” een Ford Transit Custom occasion voor jou moet zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Online een auto kopen