The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Hoe kan ik Spotify opzeggen?

2 Mins read

Heb je een Spotify abonnement en wil je deze opzeggen? Je kunt dit doen op een aantal simpele manieren. Het kan zijn dat je van tevoren had gedacht dat je meer naar muziek zou luisteren, dan is het natuurlijk zonde dat je elke maand een bedrag betaalt voor Spotify zonder dat je er gebruik van maakt. Je kunt namelijk ook naar Spotify luisteren zonder abonnement; je moet dan wel de advertenties voor lief nemen.

Je Spotify abonnement stopzetten

Ga op je telefoon (Android) naar de accountpagina van Spotify en log hier in. Aan de bovenkant van het scherm zie je staan ‘Accountoverzicht’. Klik deze optie aan. Vervolgens maak je de keuze ‘Abonnement’ en kies daarna de optie ‘Wijzigen of annuleren’. Scrol naar beneden en selecteer daar de optie ‘Premium opzeggen.’ Je kunt de keuze bevestigen door op de knop ‘Ja annuleren’ te klikken. Zo simpel is het om je Spotify abonnement te beëindigen.

Overstappen op een ander account

Je kunt in het menu ook de keuze te maken om over te stappen naar een account van een ander type. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een studentenabonnement. Wil je je studentenabonnement opzeggen? Je moet er dan wel rekening mee houden dat je het komende jaar niet de vijf euro korting kunt gebruiken voor een ander account. Spotify moet namelijk kunnen verifiëren dat je echt studeert.

Via KPN je Spotify abonnement opzeggen

Heb je jouw Spotify abonnement gekregen toen je een pakket van KPN hebt afgenomen? Of heb je een voordelige korting gekregen op Spotify? De facturatie van je Spotify abonnement loopt dan via KPN. Het Spotify abonnement is dan alleen op te zeggen als je weggaat bij KPN en bij een andere provider internet, bellen en tv afneemt.

Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over de afspeellijsten die je hebt opgeslagen en de albums die je als favoriet hebt gemarkeerd. Dit is namelijk allemaal gekoppeld aan je profiel. Als je besluit om weer een Spotify Premium abonnement af te sluiten, wordt al jouw favoriete muziek automatisch overgezet.

Spotify abonnement per brief opzeggen

Zoals je hebt kunnen lezen is het heel erg simpel om je Spotify abonnement te beëindigen. Kom je er echter toch niet uit, dan is er altijd nog een mogelijkheid om dit per brief te doen. De klantenservice van Spotify zit in Zweden, dus hou er rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voordat de opzegging van jouw Spotify abonnement verwerkt is. Zorg ook voor voldoende buitenland frankering op de brief. Wil je het iets makkelijker doen? Dan kun je Spotify ook gewoon e-mailen.

Lees ook: Het Family abonnement van Spotify & Overal Spotify luisteren

Related posts
More #MNLK

Voordelig Spotify luisteren met Spotify Family

2 Mins read
Spotify Family is een premium account waarmee je 1+5 premium Spotify account krijgt. Dit abonnement is ideaal als jij met verschillende mensen…
Cars & Tech #MNLK

Welke features heeft de Spotify Web Player?

1 Mins read
Muziek kun je tegenwoordig overal luisteren. Thuis, onderweg, al hardlopend, waar je maar wil. Online streamingsdiensten bieden inmiddels ook eindeloze keuzes aan…
Cars & Tech #MNLK

Wat zijn de kosten van Spotify?

1 Mins read
Spotify is met ruim 280 miljoen maandelijkse gebruikers de grootste muziekstreamingsdienst ter wereld. Bij Spotify krijg je toegang tot een enorme muziekcollectie,…