The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Hoe kan je iedereen zien in Teams?

2 Mins read

Nu we allemaal meer thuis werken, verandert ook de manier van werken. Even sparren met een collega, de maandelijkse meetings of een functioneringsgesprek met je werknemer of werkgever zit er even niet meer in op de ‘’oude’’ manier. Zowel bedrijven als werknemers dienen een andere manier van werken te vinden die haalbaar is en vol te houden is. Want laten we eerlijk zijn, 40 uur per week thuiswerken is niet voor iedereen zomaar weg gelegd. Hieronder meer over Teams en hoe je iedereen kan zien.

Communiceer via Microsoft Teams, maar hoe kan je iedereen zien?

Vandaag de dag zijn er verschillende tools om online te vergaderen of om zomaar even te kletsen met collega’s. Microsoft Teams is daar één van. Naast dat deze online tool er bekend om staat vrijwel niet te haperen en ook nog eens vele mogelijkheden biedt om je agenda beter in te delen en meetings in te plannen, is het ook de ideale tool om te communiceren met kleine en grote groepen.

Het heeft even geduurd, maar je kunt tegenwoordig met Microsoft Teams videostreams van iedereen in een vergadering tegelijkertijd bekijken. In de meeste gevallen zal het iedereen zijn, maar helaas kunnen zeer grote teams nog steeds pech hebben. Microsoft beperkt namelijk de ondersteuning nu tot maximaal 49 deelnemers, een sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige 9.

YouTube video

Hoe kan je iedereen zien in Teams?

Om deze nieuwe lay-out in te schakelen, klik je op het pictogram “…” rechtsboven in een Teams-vergadering. Kies in het menu dat verschijnt “Grote galerij” om uitgebreide ondersteuning voor deelnemers in te schakelen.

Als deze modus is geselecteerd, zullen Teams maximaal 49 deelnemers in een 7 × 7-raster op je scherm weergeven. Het raster wordt vervolgens dynamisch geschaald afhankelijk van het werkelijke aantal gasten – het begint bij 2 × 2, dan 3 × 3, gevolgd door de nieuwe lay-outs 4 × 5, 6 × 5 en 7 × 7. Teams past daarnaast ook nog eens automatisch de grootte van het raster aan als mensen toetreden en vertrekken.

YouTube video

Mensen worden weergegeven op basis van of hun camera is ingeschakeld

Net als bij de vorige limieten voor vier en negen sprekers, kiest Teams er deze keer ook voor mensen om weer te geven op basis van of hun camera is ingeschakeld en of ze onlangs hebben gesproken. Als je toch in een vergadering terechtkomt met meer dan 49 personen, schakelen mensen het netwerk in en uit op basis van wie het meest bijdraagt.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Met de winter in aantocht is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf op een goede manier warm weet te houden