The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe komen horoscopen tot stand?

2 Mins read

Sla je een krant of tijdschrift open of ben je even aan het surfen op internet, dan bots je wel eens op horoscopen. Dé rubriek waarvan velen zeggen er niet in te geloven, maar hem wel steeds even raadplegen. Want geef toe, wie wil er nu niet te weten komen wat er die dag of week nog allemaal te gebeuren staat? Een verwittigd man of vrouw is er twee waard, toch?

Wat is een horoscoop?

Voor het berekenen en bepalen van een horoscoop wordt op een welbepaald moment in de tijd een voorstelling gemaakt van de stand van de zon, de maan en de planeten. Die stand wordt vervolgens gekoppeld aan een van de tekens van de dierenriem om zo tot de horoscoop van iemand te komen. Ram, stier, tweeling, kreeft, weegschaal, maagd, leeuw, schorpioen, boogschutter, steenbok, waterman en vissen zijn de sterrenbeelden die we allemaal kennen en die vanuit de westerse astrologie komen. Kijk je bijvoorbeeld naar de Chinese astrologie, dan levert je dat andere sterrenbeelden op.

De horoscoop wordt gebruikt om inzicht te krijgen in iemands karakter en persoonlijkheid en wordt door kaartleggers, vooral in de tarot, gebruikt om tot meer betrouwbare leggingen te komen.

De geboortehoroscoop

De geboortehoroscoop is wellicht de bekendste en meest gebruikte horoscoop. Hier wordt het moment van iemands geboorte gebruikt als uitgangspunt voor de voorstelling van de stand van de zon, maan en planeten. Op die manier krijgt iedereen een sterrenbeeld toegewezen en uiteraard ook de daarbij horende karakter- en persoonlijkheidseigenschappen. Kwaliteiten en kleine kantjes, ze zijn allemaal uit de geboortehoroscoop te halen. Het spreekt voor zich dat enkel de basis van iemands karakter hierin opgenomen is, iedereen beslist nog steeds zelf wat hij met de hem of haar toegekende eigenschappen aanvangt.

Wat levert een horoscoop je op?

Iemands horoscoop leert je veel meer dan zou denken. Door het beter begrijpen van iemands persoonlijkheid en karakter kun je ook beter de reacties en gedragingen van die persoon begrijpen en kaderen. Hetzelfde geldt trouwens voor jezelf.  Ga het maar eens na bij de mensen uit je omgeving, je zult versteld staan.

Een horoscoop berekenen is specialistenwerk

Eigenlijk zou je aan de hand van tools die je op het internet vind je horoscoop zelf kunnen berekenen. Toch is het beter dit over te laten aan geoefende en ervaren astrologen. Pas dan ben je namelijk zeker van een betrouwbaar resultaat en heb je de inzichten die je nodig hebt. Je vindt deze specialisten tegenwoordig makkelijk op het internet. Er zijn genoeg websites waar je kunt chatten met experts wie je de vragen kunt stellen die jou al zo lang bezig houden. Zij kunnen je tot nieuwe en frisse inzichten brengen die je verder helpen in het leven.

Feedback info@mnlk.nl

Lees ook