The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe krijg ik trouwe webshop klanten?

2 Mins read

Het is een droom voor elke ondernemer: trouwe terugkerende klanten die zorgen voor een vaste bron van inkomsten. Maar waar vind je die trouwe klanten? Ze komen vast en zeker niet uit de lucht vallen. Je moet ze verdienen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier in deze blog over trouwe klanten en klantenbinding.

Klantbehoud

Laten we beginnen bij klantbehoud. Waarom is dit zo belangrijk? Simpel: Het is veel vanzelfsprekender om een bestaande klant te behouden dan een nieuwe voor je te winnen. Er zijn een aantal pijlers waarop je goed dient te scoren. We doorlopen er enkele die de basis vormen van een trouw klantenbestand.

Goede online service

Zorg dat alles ‘klopt’. Ga na welke weg klanten afleggen naar een effectieve aankoop. Teken de customer journey nauwgezet uit. Zijn er kinken in de kabel? Volgen alle stappen elkaar logisch op en gaan de processen vlot of hapert het ergens? Hier zicht op krijgen kan heel wat pijnpunten blootleggen en kan heel verhelderend werken. Merk je bijvoorbeeld dat er door een Google Analytics analyse dat er heel wat klanten uit België toestromen, maar die afhaken omdat je nog niet zover was om bancontact aanvragen in orde te brengen? Dan weet je nu wat er bovenaan op je prioriteitenlijstje moet komen te staan!

Bereikbaarheid

Heb je een groter bedrijf? Hoe wordt er omgegaan met een klacht? Wordt een klant vriendelijk ontvangen? Hoe lang duurt het voor e-mails van klanten beantwoord worden? Kunnen klanten jou of iemand van de klantendienst makkelijk telefonisch bereiken? Huur eventueel een mystery shopper in die anoniem de winkel inspecteert, want de ervaring van de klant, die staat natuurlijk voorop. Hoeveel jij ook achter de schermen doet voor je zaak, wat de klant meemaakt en de weg die hij aflegt, is het uiteindelijke resultaat van al je werk en dat zal de klant onthouden.

Betaalmethoden

We hadden het al eerder over betaalmogelijkheden. Ook dit is bij de binding van kanten een belangrijke troef. Klanten betalen graag hoe zij dat willen en gewend zijn. Aan jou om als webshop daarop in te spelen en de klant in zijn wensen te voorzien. Heb je hier hulp bij nodig? Dan raad ik je aan een payment service provider Nederland aan te spreken en je deskundig te laten adviseren door professionals in credit management en online betalingen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Deze betaalmethoden zijn onmisbaar voor webwinkels