The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe krijg je de perfecte baard?

1 Mins read

Mannen met baarden, de hipsters van deze tijd, zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Wil je jezelf ook wagen aan een perfect gestyld exemplaar? Wij geven je alvast enkele handige tips om je baard in ‘perfect shape’ te houden.

Een baard in topconditie

Je baard heeft uiteraard evenveel aandacht nodig als al het andere haar op je lichaam. Je hoofdhaar houdt je immers ook steeds in opperbeste conditie. De baard wordt vaak gezien als een bron van bacteriën. Deze stelling brengt je misschien aan het twijfelen. “Geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt”. Gelukkig kan je deze stelling eenvoudig ontkrachten door de juiste verzorging toe te passen. Uiteraard is het regelmatig wassen van je baard een noodzaak. Je baardharen nadien grondig kammen kan zeker ook geen kwaad. Daarnaast voorzie je jezelf best van enkele extra producten zoals baardolie of een speciale conditioner.

Een perfecte baard

Iedere baard zijn product

Inmiddels bestaan er heel wat hulpmiddeltjes voor de verzorging van je baard. Een groot gamma baardolie, baardbalsem, baardkammetjes en zelfs snorrenwax. Deze producten zorgen niet enkel voor een soepele baard, ze helpen je ook van die vervelende jeuk af. Twijfel je aan de juiste keuze van producten? Een goede barbier kan je vaak voorzien van correct advies. Bovendien voorzien de meeste barbiers ook een gamma aan producten dat je ter plaatse kan kopen.

Geknipt onderhoud

De groei van je baard bijhouden is eveneens een belangrijke factor bij de verzorging. Zo kan je best het haar in je nek regelmatig bijwerken en uitstekende haartjes uit je baard verwijderen door ze bij te knippen. Een gezond onderhouden baard groeit uiteraard veel sneller en oogt een stuk gezonder. In combinatie met de juiste producten loop je op die manier steeds te pronken met een gezonde, prima gestyled exemplaar.

Zelf je baard netjes maken:

Related posts
More #MNLK

3 tips om je haar sneller te laten groeien

2 Mins read
Trends op het gebied van haar lijken wel per dag te veranderen. Maar er is één haarstijl die altijd in de mode…
More #MNLK

Wat is er mogelijk met een haartransplantatie?

2 Mins read
Als je al op jonge leeftijd te maken hebt met haaruitval, kan dit je onzeker maken. Daarom is jou er mogelijk veel…
More #MNLK

Maak kennis met deze verschillende baardstijlen

2 Mins read
De baard. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu zelfs onze Koning Willem-Alexander het koninklijke haar wangen en kin…