The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Hoe kun je de beste webhosting kiezen?

2 Mins read

Je website draaiende houden zou je prioriteit moeten zijn als ondernemer. Je potentiële klanten moeten je immers altijd kunnen vinden. Daarom is het van belang om te kiezen voor een betrouwbare webhost die ook nog eens een goede beveiliging heeft. Om te bepalen welk type webhosting het meest geschikt is voor je website kun je jezelf een paar vragen stellen. Hoe je hierop beantwoordt, zal vervolgens meespelen in het webhostingpakket waarvoor je kiest om je site in de lucht te houden.

Hoeveel webruimte heeft je website nodig?

Het is over het algemeen lastig om in te schatten hoeveel webruimte je precies nodig hebt. Dit komt onder andere doordat je site mogelijk constant groeit doordat je meer pagina’s toevoegt, maar ook doordat je video- en fotobestanden op de website plaatst. In de meeste gevallen bieden de hosting providers tegenwoordig pakketten met een schijfruimte van minstens 500 MB. Dit zal al zeker voldoende zijn voor een kleine blog, maar ook voor een site waarop je geen video’s plaatst. Zelfs een bedrijfswebsite met weinig pagina’s kan hierop geplaatst worden.

Wil je juist veel pagina’s creëren of enorme bestanden plaatsen op je site? Je zult dan toch echt meer schijfruimte nodig hebben, kies daarom voor een groter en, helaas, direct ook een duurder pakket. Overigens moet je niet alleen rekening houden met de schijfruimte bij het kiezen van webhosting, maar ook bij je datalimiet. Je zult bijvoorbeeld veel dataverkeer nodig hebben als je diverse video’s plaatst op je site zonder ze via YouTube te embedden. Daarom kun je in dit geval het beste kiezen voor een hostingpakket zonder datalimiet, al zal dit helaas flink wat meer geld kosten.

Hoeveel websites plaats je op het internet?

Veel ondernemers hebben puur een website omdat ze een bedrijf hebben, je zult dan dus maar één site hebben. Desondanks is het zo nu en dan beter om juist meerdere websites te creëren of juist meerdere domeinnamen aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om twee blogsites te hebben over thema’s die niets met elkaar te maken hebben. Je zult dan dus twee websites en direct ook twee domeinnamen nodig hebben. Helaas kost het wel meer geld om een webhosting Nederland pakket af te sluiten voor meerdere sites en domeinnamen. Gelukkig heb je in dit in veel gevallen niet nodig aangezien je al genoeg hebt aan één website. Stap je in de toekomst mogelijk toch over naar twee of meer websites? Kies dan nu al voor een hostingpakket voor meerdere sites.

Feedback info@mnlk.nl

Lees ook