The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe kun je de zolder het best inrichten?

2 Mins read

De zolder is dé plek in huis die we vaak het moeilijkst vinden om in te richten. De ruimte kent meestal geen duidelijk doel, wat maakt dat het er al snel een onoverzichtelijk rommeltje is. Hoe kun je nu toch een praktische, mooie en nuttige plek maken van de zolder? Dat lukt met onze tips en tricks!

Opbergen op de zolder

Laten we vooropstellen: de zolder vormt een ideale plek in huis om spullen op te bergen. Merk je dat je in de andere ruimtes opbergplek te kort komt? Dan is de zolder zeker handig om in te zetten voor opbergen. Bewaar hier de spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Van kleding uit een bepaald seizoen tot kerstversiering, van logeerspullen tot kampeerbenodigdheden: het kan allemaal een plekje krijgen op de zolder. Plaats hier bijvoorbeeld een grote kast waar je veel in kwijt kunt. Ook een opbergbox is een handige toevoeging aan de zolder. Opbergboxen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: per item dat je wilt opbergen, kun je een passende box kiezen. Denk aan een kleine box voor sieraden en juist een grote box voor decoratie. Een plastic opbergbox biedt daarbij goede bescherming, zodat je er zeker van kunt zijn dat je je spullen er veilig in opslaat. Op die manier geef je een goed plekje aan de spullen waar je niet zo vaak naar om hoeft te kijken, maar die je ook niet de deur uit wilt doen.

Doel voor de zolder bepalen

Opbergen vormt dus een belangrijk onderdeel op de zolderkamer. Wijs hier een hoekje voor aan, waar je de spullen kunt bewaren. Daarnaast is het zaak om het verdere doel voor de rest van de zolderruimte te bepalen! Je kunt de zolder namelijk op verschillende manieren inrichten. Maak er een slaapkamer van, voor iemand uit het gezin. Is dat niet zozeer nodig? Dan kun je denken aan een logeerkamer, voor familie en vrienden. Een ander tof idee is om van de zolder een ruimte om te ontspannen te maken. Plaats er bijvoorbeeld een boekenkast met boeken, en een comfortabele bank of fauteuil om in te lezen. Een game kamer is tevens een optie, zodat jij of je kids hier in alle rust kunnen gamen. Wil je de zolder alleen voor een praktisch doel gebruiken? Dan kun je er de wasruimte van maken.

Sfeervolle zolderruimte inrichten

Tot slot werkt het goed om voor een sfeervolle aankleding te zorgen op de zolder. De kamer blijft namelijk al snel wat saai en ongezellig, omdat we meestal niet de tijd nemen om er iets fraais van te maken. Dat kan anders! Door de zolder met aandacht in te richten, maak je er een prettigere plek van om te vertoeven. Verf daarom de muur in een gezellige kleur, zet er wat planten neer en zorg voor decoratie. Het geeft de zolder een heel andere look!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Houten speelgoed is het ideale cadeau