Hoe kun je voorgoed stoppen met je uitstelgedrag?

Hoe herkenbaar is het voor ieder van ons wel niet: uitstelgedrag! Pas wanneer het echt nodig is, beginnen we eraan en wordt het een dramatische en vooral stressvolle klus. Laten we daar voorgoed mee stoppen mannen!

Vroeger,… pffff, toen stelde ik van alles en nog wat uit tot het laatste moment. Van leuke dingen tot vervelende dingen, ik deed ze altijd pas wanneer het hectiek werd, wat natuurlijk resulteerde in stress, onrust, gezeik en boze fronzen. Gelukkig heb ik mezelf om weten te scholen tot een productief en vooral efficient ondernemer en man, want anders zat ik nu nog steeds me af te vragen wat ik zal doen met mijn leven.

Zelfstandig ondernemer zijn helpt met uitstelgedrag

Nu ik al bijna 10 jaar mijn eigen zaak heb, kan ik beamen dat zelfstandig ondernemer zijn een fantastisch streven is. Ik raad het iedereen van harte aan die houdt van uitdaging, vrijheid, flexibiliteit en het ‘elke dag is anders’-gevoel. Voor wie niet één specialisme wil vervullen, kan als ondernemer een veelvoud aan diverse taken aanpakken.

Het belangrijkste en grootste pluspunt aan het ondernemerschap vind ik nog wel dat je uitstelgedrag niet meer tolereert. Je komt namelijk in de problemen als je uitstelgedrag vertoont. Het kaartenhuis zakt in elkaar als je je te vaak af laat leiden en jezelf niet toe zet om die belangrijke taken af te vinken.

Je kan het immers niet verzaken om die telefoon niet op te nemen, die mails onbeantwoord te laten gaan, die mooie promotionele uitingen niet tiptop in orde te hebben (zoals keurige enveloppen met je bedrijfsnaam erop, bedrukte pennen en een keurige outfit). Get it done sir and enjoy the freedom!


Hoe versloegen Matt en ik het?

Self development guru Matt D’Avella was vroeger net als ik een luiwammes die veel te graag feestjes vierde en liever games speelde dan in de boeken zat. In deze informatieve en leerzame video bespreekt hij hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om uitstelgedrag voorgoed gedag te zetten. Doeiiii!

Hoe ik het versloeg? Ik las 50 boeken over persoonlijke ontwikkeling, efficient werken, voeding, workouts en het ondernemerschap. Vervolgens voerde ik die geleerde lessen allemaal uit en tadaaa… je wordt een productief baasje!

Check ook: Boekrecensie: The War of Art van Steven Pressfield