The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read

Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk houden, dat mag ook, want dat is met het oog op inflatie vaak al lastig genoeg. Maar hoe pak je dat aan? Hoe voorkom je dat je geld minder waard wordt, en hoe zorg je ervoor dat de waarde zelfs stijgt?

Er niks mee doen is niet genoeg

Als je wilt dat je geld meer waard wordt, dan zal je er iets mee moeten doen. Het simpelweg op je betaalrekening laten staan, dan gaat niet helpen. Op je spaarrekening storten doorgaans ook niet meer, overigens, want de rentes hierop staan historisch laag. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid om negatieve rente te gaan heffen. Dit komt erop neer dat de bank jou geen rente betaalt over je spaargeld, nee, jij betaalt de bank rente om jouw spaargeld bij hen te mogen stallen.

Als je niets met je geld doet, dan wordt het uiteindelijk steeds iets minder waard. Door inflatie stijgen de prijzen van de producten die we kunnen kopen, of de diensten die we afnemen, ieder jaar een beetje. Geld dat op een bankrekening staat, daarvan blijft de waarde gelijk. Het gevolg is dat je voor hetzelfde bedrag uiteindelijk minder kunt kopen. Best zonde; je zet genoeg geld weg om een nieuwe auto te kopen, maar twee jaar later moet je er meer voor neertellen dan waar je op gerekend had. Proberen om je geld iets in waarde te laten stijgen is dus altijd verstandig, om de inflatie op te vangen. Nog leuker wordt het natuurlijk als je echt winst kunt gaan behalen.

Verdienen aan je spaargeld: hoe pak je het aan?

Om te verdienen aan je spaargeld, zal je bijna altijd risico moeten nemen. Dat is naar, want het betekent dat je ook een deel ervan kwijt kunt raken. Ga hier dus verstandig mee om, en zorg dat je genoeg geld achter de hand houdt om onverwachte kosten op te vangen, bijvoorbeeld.

Voor veel mensen zijn investeren, beleggen en handelen de makkelijkste manieren om hun geld meer waard te laten worden. Steeds vaker gebeurt dat met cryptomunten, een vrij nieuwe manier om te speculeren en beleggen. Dat kan heel laagdrempelig: je opent een wallet van een bepaald type cryptomunt op een moment dat jij wilt instappen. Dat doe je natuurlijk het liefst op een moment waarop jij verwacht dat de koers van deze munt gaat stijgen, de waarde Bitcoin kan bijvoorbeeld behoorlijk fluctueren. Op het moment dat je denkt dat de top bereikt is, of dit nu na een paar dagen of een paar jaar is, kun je je munten weer verkopen. Het is risicovol, zoals iedere vorm van beleggen, maar met een beetje geluk laat je je spaargeld flink in waarde stijgen op deze manier.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> De dagwaarde van je auto en je verzekering

Related posts
More #MNLK

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo?

1 Mins read
Of je nu een voetbalfan bent of niet, iedereen kent zijn naam. Omdat hij zo succesvol is. Zowel in zijn sport als…
Cars & Tech #MNLK

Het gemak van een Tikkie

2 Mins read
Tikkie is een initiatief van de ABN AMRO bank. Het is een betaalapp waarmee je een betaalverzoek kunt versturen aan anderen. Dit…
Business & Luxury #MNLK

Top 7: beste boeken over ondernemerschap en geld

5 Mins read
Mannelijk Magazine is een one of a kind online magazine dat persoonlijke ontwikkeling als niche heeft. Het is immers verdomd mannelijk om…