Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe lang trainen voor een optimaal resultaat?

1 Mins read

Als je wilt beginnen met trainen, vraag je je misschien af hoe vaak je per week zou moeten trainen en hoe lang de trainingssessies zouden moeten duren. Alles is afhankelijk van het doel van je training? Wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan zijn er andere adviezen dan wanneer je wilt trainen voor voor spiermassa of meer kracht. Maar hoelang te trainen voor een optimaal resultaat?

YouTube video

Afhankelijk van je goal; hoe lang te trainen?

Trainen om af te vallen

Is jouw doel het verliezen van een aantal kilo’s? Dan kun je het beste twee keer per week sporten (meer mag altijd). Als je intensief sport en dit op regelmatige basis doet, dan verbrand je ook sneller calorieën. Des te meer calorieën je verbrandt, des te makkelijker je afvalt. Wil je veel vet verbranden? Laat krachttraining dan niet links liggen. Het is een ideale manier om vet te verbranden. Voor een optimaal resultaat kun je krachttraining afwisselen met een interval-, of duurtraining.

YouTube video

Trainen om spiermassa op te bouwen

Wil je op een effectieve manier spiermassa opbouwen? Zorg er dan voor dat je minstens drie keer per week in de sportschool te vinden bent. Je kunt dit het beste doen op basis van een splitsschema. Je traint iedere spiergroep dan één keer per week. Wil je liever snel resultaat? Train dan vier tot vijf keer per week. Als je meerdere trainingsdagen in een week hebt, kun je de afzonderlijke spiergroepen twee keer per week trainen. Zorg wel voor voldoende rust tussen de trainingsdagen.

YouTube video

Trainen om sterker te worden

Wil je trainen om sterker te worden? Train dan in elk geval twee keer per week. Hierbij moet de nadruk liggen op krachtoefeningen als de deadlift, de squat, bankdrukken en pull-ups. Deze oefeningen zullen je helpen om snel sterk te worden. Ook hierbij is het belangrijk om je spieren voldoende rust te gunnen om te herstellen, minimaal twee tot drie dagen.

YouTube video

Trainen voor een betere conditie

Wil je trainen voor een betere conditie of uithoudingsvermogen? Train dan twee keer per week. Op deze manier zul je zien dat je enorm snel resultaat hebt. Meerdere trainingen kan natuurlijk ook, maar het is wel belangrijk dat je hierin een juiste balans houdt.

YouTube video
Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is krachttraining precies?

2 Mins read
Krachttraining was al een tijdje populair onder mannen, maar wordt ook steeds populairder onder vrouwen. Maar wat houdt krachttraining eigenlijk in? En…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak eten per dag om sterker te worden?

2 Mins read
Als je lichamelijk en geestelijk sterker wilt worden, kun je dit op meerdere manieren bereiken. Zo kun je gaan sporten, je slaappatroon…
Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Hoeveel gram vlees moet je per dag eten om spiermassa op te bouwen?

2 Mins read
Nederland is dol op het eten van vlees; we eten er dan ook zo’n 35 kilo per persoon van. Van allerlei kanten…