The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe lang zou je moeten trainen per dag?

1 Mins read

Je houdt van sporten of je houdt er niet van. De ene persoon vindt het heerlijk om elke dag te trainen, terwijl een ander het alleen maar doet ‘omdat het moet’, maar er eigenlijk een hekel aan heeft. Sporten is goed voor zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid, dat weten we allemaal. Maar hoe vaak in de week zou je moeten sporten voor een optimaal resultaat? En hoe lang zou je het beste per dag kunnen trainen?

Sporten is essentieel voor een gezond leven

De hoeveelheid beweging hangt helemaal af van je persoonlijke kunnen, voorkeuren en doelen. Ook is de hoeveelheid tijd die je vrij kunt maken om te gaan sporten hierbij belangrijk en of je eventueel last hebt van blessures. Wil je echt resultaat boeken? Dan zou je meer moeten trainen dan één of twee keer in de week. Vier of vijf trainingen zijn ideaal als je een zichtbaar resultaat wilt hebben.

Wellicht kan niet iedereen dit opbrengen, maar als je kunt proberen om drie keer per week te sporten, dan zou dit al kunnen leiden tot zichtbare resultaten. Je lichaam krijgt op deze manier ook voldoende stimulans om te trainen. Zo kan je lichaam zich aanpassen en slanker, fitter en sterker worden.

Hoe lang moet je trainen per workout?

Een training die duurt tussen 45 en 60 minuten is ideaal. Je kunt dan het beste starten met een warming up, deze zou ongeveer 10 minuten moeten duren. Daarna kun je ongeveer 40 minuten aan krachttraining doen. Je eindigt vervolgens met een cooling down van zo’n tien minuten. Hou je niet van krachttraining en wil je liever werken aan het verbeteren van je conditie? Een cardiotraining van dertig minuten zou dan voldoende moeten zijn.

Vergeet ook niet om een rustdag te nemen als je gewerkt hebt met zware gewichten. De spieren moeten in de gelegenheid worden gesteld om te herstellen. Train je steeds een andere spiergroep? Dan is een rustdag niet echt nodig. Train dan bijvoorbeeld op de ene dag je armen en de andere dag je benen.

Feedback? -> Mail de redactie.

Related posts
More #MNLK

ZO kom je van A naar B en ben je wel lekker buiten

2 Mins read
Je hebt vast wel eens over een fietsvakantie gehoord. Nu de e-bike bezig is met een enorme groei in populariteit zul je…
More #MNLK

3 tips om je fitter en vitaler te voelen 

2 Mins read
Het kan zijn dat je, ondanks voldoende rust, je wel eens vermoeid en futloos voelt. Hier heeft iedereen wel eens last van,…
Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om de bilpartij te trainen

2 Mins read
Om ons lichaam zo goed mogelijk in shape te houden, bezoeken we normaal gesproken massaal de sportschool. Met name bij de dames,…