More #MNLK

Hoe laser je foto’s met een lasersnijmachine?

2 Mins read

Het laser graveren van foto’s is een geweldige manier om unieke items te maken. Het maakt niet uit of u een foto wilt graveren op hout, glas, metaal of een ander materiaal. Met een lasersnijmachine kunt u gemakkelijk mooie en ongewone foto-gravures maken.

Bij het graveren van foto’s is het belangrijk om een contrastrijke en goed belichte foto te gebruiken. Hierdoor worden de individuele details van de foto duidelijk zichtbaar. Ook de resolutie van de foto is belangrijk. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het resultaat.

Instellingen voor foto laser graveren

De juiste instellingen voor foto laser graveren zijn afhankelijk van het materiaal waarop de foto gegraveerd moet worden. Zo is een resolutie van minstens 300 dpi aanbevolen voor het graveren van foto’s op hout. Op laminaat of acrylaat moet de resolutie 500-600 dpi zijn. Voor foto graveren op geanodiseerd aluminium moet de resolutie zelfs 600-1.000 dpi zijn.

Alvorens met de eigenlijke foto gravure te beginnen, verdient het aanbeveling een zogenaamde grijswaarden matrix te maken. Hierbij wordt een 100% zwart veld gegraveerd en vervolgens wordt gemeten hoeveel laservermogen nodig was voor de desbetreffende tint zwart. Op deze manier kunt u uitvinden welke instellingen het beste zijn voor het materiaal dat u wilt gebruiken.

Het laser graveren van foto’s is een geweldige manier om gepersonaliseerde en unieke aandenkens te maken. Met een lasersnijmachine kunt u gemakkelijk mooie en ongewone foto gravures maken.

Patronen zoals een plattegrond

Het is niet alleen mogelijk om foto’s te laser maar ook houten voorwerpen. Hiermee kun je patronen in een stukje hout snijden die bijna onmogelijk zijn voor een mens. Hiermee zou je bijvoorbeeld de plattegrond van jouw stad in het hout kunnen graveren.

Ook zou je dit kunnen doen om bepaalde voorwerpen te personaliseren. Het is mogelijk om een bedrijfsnaam of een naam van iemand te graveren op een bestaand product. Dit wordt vaak gedaan bij cadeau’s die bedrijven schenken aan andere bedrijven. Hierbij moet u denken aan een kaasplankje met het logo van een bedrijf gegraveerd. Maar het kunnen ook Bierviltjes zijn of een puzzel. Het is zo gek niet te verzinnen en het kan gegraveerd worden in een bestaand product.

Lasersnijden is precies werk. De machine weet precies wat er uit moet komen en doet dit zorgvuldig en met beleid. Het is ook veel sneller dan dat een mens het kan. En de kans op fouten is veel kleiner. De laser doet precies wat jij wilt. Het is daarom ook goed om te kijken of het voorwerp goed op zijn plaats staat en niet kan verschuiven.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: