The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe moet je schappen ophangen zonder boren?

2 Mins read

Schappen of plankjes ophangen aan de muur zonder te boren, kan dat eigenlijk wel? Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, natuurlijk kan dat! Hoe je dit precies doet, is echter iets anders en vereist de juiste aanpak. We hebben een handig stappenplan opgesteld, die je helpt om boordjes, schappen of planken op te hangen zonder dat je in de muur hoeft te boren. Doe er je voordeel mee en bovenal: geniet van het resultaat!

Wat heb je nodig?

Zorg eerst dat je de benodigde materialen hebt om de plankjes te kunnen maken. Zo heb je zelfklevende schroeven nodig van een goed merk. Let hierbij op de draagkracht van de zelfklevende schroeven. Als je niet te veel en te zware spullen op de schappen plaatst, volstaat een zelfklevende schroef tot 5 kg. Verder heb je natuurlijk plankjes op maat nodig. Zorg ook voor een schoonmaakdoek en een niet-bijtend ontvettingsmiddel of pure alcohol.

Maak de plek waar de schappen komen te zitten grondig schoon

Eerst moet de plek waar de schappen komen te hangen ontdaan worden van stof en vuil. Doe wat pure alcohol of een niet niet-bijtend ontvettingsmiddel op de doek en reinig het oppervlakte goed.

Teken de plekken af waar de schroeven moeten komen

Vervolgens teken je op de muur de plekken af waar de schroeven geplaatst moeten worden. Verwijder hierna ook alvast de folie die op de zelfklevende schroef is aangebracht.

Druk de schroeven goed vast & breng voldoende lijm aan

Pak de zelfklevende schroef erbij en druk deze, uiteraard met de plaklaag de juiste kant op, op de plek waar je de schroef wilt positioneren. Druk de schroef stevig tegen de muur aan. Als het goed is blijft de schroef door de plaklaag goed vastzitten. Breng tegelijkertijd lijm aan, gebruik daarvoor altijd de lijm die meegeleverd is met de plak schroef, in het grootste gat. Deze lijm loopt dan naar onderen. Als er lijm uit het onderste gat komt, weet je dat je voldoende plakmiddel hebt aangebracht en is het voldoende. Breng ook voor de tweede schroef lijm aan.

En dan eventjes wachten & de schappen bevestigen

Nadat er lijm aan de plakschroef is toegevoegd, moet je deze lijm twaalf uur goed laten uitharden. Na twaalf uur is de lijm uitgehard op zijn volledige plakkracht en zit de plakschroef muurvast aan de muur. Hierna is simpel: je hoeft alleen nog maar de schappen of plankjes op de schroeven vast te zetten en je bent klaar!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Schaduwdoek in de tuin