More #MNLK

Hoe pak je beleggen aan?

2 Mins read

Met een goede strategie voor je beleggingen zorg je ervoor dat de risico’s laag blijven en dat het rendement (als alles volgens plan gaat natuurlijk) hoog is. De werkelijkheid is natuurlijk weerbarstiger, en je zult zien dat het soms enorm tegen zit als je ervoor kiest om zelf te beleggen.

Dit zie je bijvoorbeeld terug in het jaarlijkse rendement van de AEX. In sommige jaren werden er gouden bergen verdiend door beleggers, waar het jaar erna de rendementen enorm konden tegenvallen. Gelukkig is het wel zo dat de (internationale) aandelenmarkt een opwaartse trend kent als je het vanuit een groter perspectief bekijkt.

Risico

Goed, je hebt dus wat geld wat je opzij willen zetten en je kiest ervoor dit te investeren in de aandelenmarkt. Je moet keuzes maken voor je portefeuillestrategie en risiconiveau. Voor een belegger die al wat kennis heeft van de aandelenmarkt is het logischer dat er wat meer risico wordt genomen dan een beginnend belegger voor wie veel termen nog onbekend zijn.

Forums

Je kunt voor jezelf eens voor de gein kijken hoeveel kennis je al hebt van al het jargon dat ze op de beurs hanteren. Probeer eens te kijken of je de gesprekken kunt volgen die dagelijks op de aandelen forums worden gevoerd. Hier wordt snel informatie gedeeld over de laatste koersnoteringen, persberichten van grote bedrijven of bekendmakingen van jaarcijfers.

Locatie

En als je meent dat je het allemaal wel goed kunt volgen heb je een nieuwe keuze waar je voor zult staan. Het is wel een luxeprobleem als je op het punt komt om hierover na te denken, maar als je het bereikt voelt het wel heel fijn! We hebben het over waar je wil beleggen.

Je kunt tegenwoordig namelijk vanuit de hele wereld beleggen, orders plaatsen en je portefeuille bekijken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stabiele internetverbinding en handzame laptop die je mee op reis kunt nemen. Zo kun je dus een order plaatsen terwijl je op de camping in Zuid-Europa staat.

Wel is het slim om de internetsnelheid van het land waar je wil beleggen te bekijken. Zo kan het gebeuren dat een hele regio van een land een belabberde upload en downloadsnelheid kent. En voor beleggers die zich richten op forex, de handel in valuta, is een trage verbinding killing aangezien hier snel gehandeld moet worden. De snelste handelaren winnen over de trage handelaren.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Wat te doen met je geld tijdens de corona-crisis en de komende recessie?

1 Mins read
2020 is voor niemand volgens plan aan het verlopen. De corona-crisis, de lockdown en de komende monster-recessie gaan dit jaar een uiterst…
Business & Luxury #MNLK

Financieel adviseur en multimiljonair Dave Ramsey onthult zijn eigen financiële strategie

1 Mins read
Er zijn veel mensen die graag financieel advies uitdelen, maar zelden zijn ze ook echt vermogend en succesvol. Dave Ramsey is dat…
Business & Luxury #MNLK

Geld over om te investeren? Overweeg deze vier opties!

2 Mins read
Elk jaar verlies je enkele procenten van je geld als je niets doet met je spaargeld dat A) contant in huis ligt…