The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe sluit je een autoverzekering af?

2 Mins read

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan moet je deze verzekeren. Het is namelijk niet verstandig om met een onverzekerde auto de weg op te gaan. Als de politie je staande houdt, schrijven zij namelijk een hoge boete uit. Sluit daarom direct na aankoop van jouw auto een autoverzekering af. Hierdoor kun je er vrijwel direct mee de weg op. Helaas weet lang niet iedereen hoe het afsluiten van een autoverzekering precies in zijn werk gaat. Gelukkig is het een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken. Wil je precies weten hoe een autoverzekering afsluiten in zijn werk gaat? Dan ben je hier aan het juiste aders. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over een auto verzekeren.

Bepaal wat de beste dekking is

Voordat je een autoverzekering af kunt sluiten moet je bepalen wat de juiste dekking is voor jouw auto. Wil je een bestelbus verzekeren als particulier? Of zoek je een verzekering voor een personenauto? Dat maakt voor de dekkingen niets uit. Zowel particulier als zakelijk kun je namelijk kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Een WA-verzekering is verplicht. Hiermee verzeker jij je namelijk voor wettelijke aansprakelijkheid. Als je met jouw auto schade maakt bij anderen keert de verzekeraar geld uit om deze schade te vergoeden.

Bij een WA-verzekering wordt er geen schade aan jouw eigen auto vergoed. Wil je dit wel? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Bij eerstgenoemde dekking kun je ook bij jouw verzekeraar aankloppen in het geval van schade door het weer, inbraak, diefstal of joyriding. Schade door een aanrijding wordt niet vergoed. Dit is wel het geval bij WA + Volledig Casco. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je af kunt sluiten. Vandaar dat hij ook wel allriskverzekering genoemd wordt.

Weet je niet of je voor WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco moet kiezen? Beslis dan op basis van de leeftijd van jouw auto. Dit lijkt misschien vreemd, maar veel mensen pakken het op deze manier aan. Bij auto’s van maximaal 6 jaar oud wordt vaak voor WA + Volledig Casco gekozen. Dit omdat de dagwaarde van de auto nog behoorlijk hoog is. Als jouw auto tussen de 6 en 10 jaar oud is, geniet WA + Beperkt Casco de voorkeur. Je kiest voor een WA-verzekering als jouw auto al ouder is dan 10 jaar.

Zoek een geschikte verzekeraar

Als je eenmaal bepaald hebt wat de beste autoverzekering voor jouw auto is, ga je op zoek naar een geschikte verzekeraar. Dit is geen gemakkelijke opgave, want je kunt vandaag de dag bij talloze partijen een autoverzekering afsluiten. Heb je zelf (enige) ervaring met verzekeraars? Dan weet je mogelijk al waar je wel of juist niet moet zijn. Als dit niet het geval is, kun jij je tot jouw directe omgeving richten. Zij kunnen jou mogelijk van nuttig advies voorzien met betrekking tot een autoverzekering.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Sommige mensen sluiten een autoverzekering af bij de eerste de beste verzekeraar die zij tegenkomen. Je bent er zo weliswaar weinig tijd aan kwijt, maar wij raden je niet aan deze aanpak te hanteren. Het is beter om verzekeraars met elkaar te vergelijken. De makkelijkste manier om dit te doen is met behulp van een vergelijkingssite. Deze site toont je binnen een paar tellen een overzicht met autoverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Vaak staat de premie er direct bij, zodat je weet hoeveel je betaalt voor een autoverzekering.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Raamfolie voor vrijwel elke auto