More #MNLK

Hoe sluit je op de juiste manier een gascontract af?

2 Mins read

De gasprijzen worden steeds duurder. Daarom kijken meer mensen naar de mogelijkheden om een goedkoop gascontract af te sluiten. Maar, waar moet je precies rekening mee houden om het komende jaar zo goedkoop mogelijk uit te zijn op je gasrekening? Er is een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden en waarmee je ervoor kunt zorgen dat je komende gasnota goedkoper wordt:

  • overstappen
  • aanbiedingen
  • groene energie en andere wensen
  • contractduur
  • vergelijken

Overstappen naar een andere gasleverancier

Het is soms de moeite waard om over te stappen naar een andere gasleverancier. Maar, het is dan wel aan te raden om een goede prijsvergelijking te doen. Overstappen is alleen de moeite waard wanneer je bij je nieuwe gasleverancier ook echt goedkoper uit bent. Soms profiteer je van een korting bij je huidige leverancier, omdat je er al langer klant bent. Over het algemeen is het wel de moeite waard om te kijken naar wat andere aanbieders voor tarieven in rekening brengen.

Aanbiedingen

Dan zijn er natuurlijk ook altijd gasleveranciers die maar al te graag nieuwe klanten willen hebben. Ze bieden nieuwe klanten dan ook forse kortingen aan wanneer ze een gas contract afsluiten. Dit kan aantrekkelijk zijn, maar lees altijd wel goed de geldende voorwaarden door.

Windmolen

Groene energie en andere wensen

Houd ook rekening met je eigen wensen. Je kunt natuurlijk altijd kijken naar de laagste tarieven, maar het is minstens zo belangrijk om te kijken naar wat je voor deze prijzen krijgt. Wil je bijvoorbeeld een slimme meter, of heb je interesse in groene energie? Energie Greenchoice is een voorbeeld van een bedrijf dat groene energie en gas levert.

Contractduur

De contractduur is ook erg belangrijk om naar te kijken. Wil je bijvoorbeeld twee jaar vastzitten bij een gasleverancier of vind je het prettiger om een jaarcontract aan te gaan? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen. Een voordeel van het aangaan van een langer contract is vaak dat je dan kortingen krijgt. Maar, als je liever elk jaar kiest voor een andere leverancier, dan is het aan te raden om te kijken naar een jaarcontract.

Vergelijken

Je komt er vaak alleen achter of je goedkoper uit bent bij je huidige gasleverancier of bij een nieuwe leverancier wanneer je gebruikmaakt van een vergelijkingssite. Op deze site zie je duidelijk welke voorwaarden er gelden bij gascontracten, wat de tarieven zijn die je moet betalen en wat je krijgt voor je geld. Maak ook zeker gebruik van een vergelijkingssite wanneer je denkt dat het overstappen naar een nieuwe gasleverancier de beste optie is. Via een vergelijkingssite kom je achter de bijkomende kosten en kun je makkelijk en snel je overstap regelen.

Een gascontract afsluiten neemt even wat tijd in beslag, maar neem hier ook echt de tijd voor om zo goedkoop mogelijk uit te zijn op je gasrekening.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Vijf tips voor het besparen van energie in je huis 

1 Mins read
Het besparen van energie in je huis is om meerdere redenen een goed idee. De bekendste redenen zijn dat dit zowel goed…
Sport & Lifestyle #MNLK

Zijn we allemaal niet toe aan wat extra energie?

2 Mins read
Juist nu, na een aantal maanden in de ban te zijn geweest van het virus dat Corona heet? En zelfs daarvoor al!…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

What I’ve Learned deelt 3 wetenschappelijk onderbouwde tips voor méér energie en wilskracht!

1 Mins read
Het informatieve Youtube-kanaal van What I’ve Learned zoekt antwoorden op grote vragen door diep in de wetenschappelijke onderzoeken te duiken. Dit keer…