The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Hoe stel je een SEO strategie op?

2 Mins read

Als je een eigen website hebt, wil je ongetwijfeld dat deze goed vindbaar is door internetgebruikers. Veel mensen nemen tegenwoordig namelijk niet meer de moeite om verder te kijken dan de eerste paar pagina’s van een zoekmachine. Staat jouw site pas op pagina tien? Dan is de kans klein dat mensen op jouw site terechtkomen. Om hoger in de zoekresultaten te komen, moet je aandacht besteden aan Search Engine Optimization (SEO). Begin hier nooit lukraak mee, maar stel eerst een SEO strategie op. Weet je niet hoe je zo’n strategie opstelt? In de onderstaand tekst helpen wij jou op weg.

Stel vast wat jouw doelen zijn

Veel mensen beginnen vol enthousiasme aan het opstellen van zoekmachineoptimalisatie. Toch horen wij regelmatig dat zij snel problemen tegen problemen aanlopen. Dit komt vaak doordat er geen duidelijk doel voor ogen is. Stel daarom altijd eerst concrete doelen voor jezelf alvorens je begint met SEO. Hiervoor vraag jij jezelf af wat je wilt bereiken met zoekmachineoptimalisatie. Waarschijnlijk beantwoord je deze vraag met ‘meer bezoekers en meer omzet’. Als je de doelen eenmaal vastgesteld hebt, kun je bepalen welke stappen nodig zijn om deze doelen te behalen.

Voer markt- en zoekwoordenonderzoek uit

Als je weet wat jouw doelen zijn, kun je verder met het opstellen van een SEO strategie. De volgende stap is het uitvoeren een tweetal onderzoeken. Begin altijd met marktonderzoek. Voordat je aan de slag kunt met zoekmachineoptimalisatie, moet je namelijk weten wat jouw doelgroep is. Een marktonderzoek helpt jou om jouw doelgroep in kaart te brengen.

Naast dit marktonderzoek is een zoekwoordenonderzoek ook essentieel voor het opstellen van een SEO strategie. Om meer organisch verkeer naar jouw website te krijgen, moet je namelijk ook weten welke zoekterm(en) jouw doelgroep gebruikt. Je kunt zoekwoordenonderzoek intern uitvoeren, maar je kunt ook kijken welke woorden jouw concurrenten gebruiken. Ook zijn er verschillende tools die jou helpen om de juiste zoekwoorden te vinden.

Wanneer je tijdens het opstellen van een SEO strategie markt- en zoekwoordenonderzoek doet, achterhaal je hoe je jouw doelgroep naar jouw website trekt. Dit zorgt allereerst voor meer relevante bezoekers, maar hier blijft het niet bij. Nee, want het zorgt ook voor bezoekers die converteren. Met een doordachte SEO strategie krijg je dus niet alleen meer bezoekers, maar maak je ook klanten van bezoekers. Dit komt jouw omzet ten goede.

Implementeer de zoekwoorden

Weet je inmiddels welke zoekwoorden je wilt gebruiken? Dan wordt het de hoogste tijd om deze te implementeren in de teksten op jouw website. Doe dit niet op willekeurige plekken in de tekst, maar verwerk zoekwoorden op strategische plaatsen. Laat het zoekwoord bijvoorbeeld terugkeren in de kop en aan het begin en einde van de tekst. Zorg er te alleen tijde voor dat de teksten natuurlijk lijken. Is dit niet het geval nadat je een zoekwoord in de tekst geplaatst hebt? Dan is het raadzaam om de tekst te herschrijven.

Neem een professional in de armen

In de bovenstaande tekst gaven wij jou een aantal handvatten om een SEO strategie op te stellen. In de praktijk blijkt het opstellen van een goede strategie helaas een stuk lastiger dan veel mensen op voorhand denken. Loop je ook tegen dit probleem aan? Borduur hier dan niet eindeloos op voort, maar neem een professional in de armen. Zo kan een linkbuilding agency jou bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een goede en doordachte SEO strategie. Het inschakelen van een professional brengt weliswaar kosten met zich mee, maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van. Er komen immers meer bezoekers naar jouw site en bovendien worden bezoekers sneller klant. Dit zorgt ervoor dat jouw omzet stijgt, waardoor je de kosten er snel weer uit hebt.

Meer informatie kan je ook in deze video te weten komen:

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Welk internet abonnement heb jij gekozen?
En deze: Het internet van de (nabije) toekomst: wat is 5G?

Related posts
More #MNLK

Drie ideeën voor het verkrijgen van een sterke link

2 Mins read
Als je bezig bent met SEO en dus het omhoog krijgen van de zoekpositie van jouw website, is het verkrijgen van sterke…
Business & Luxury #MNLK

De podcast van de Internet Marketing Universiteit (IMU) is een aanrader voor alle ondernemers onder ons

1 Mins read
In wat voor een branche je ook onderneemt, je zult niet meer om online marketing heen kunnen. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel…