The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak moet je aan cardio doen per week?

1 Mins read

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer als het gaat om sporten en hoe vaak en hoe lang je dit zou moeten doen voor het beste resultaat? De één zegt dat het voldoende is om dagelijks een high intensity training te doen van 7 minuten, maar een ander zegt weer dat je beter vier keer per week kunt sporten en dan het liefst drie kwartier lang. Ergens anders lees je weer dat je het beste elke dag een half uur kunt wandelen en daarnaast twee keer per week een intensieve training moet doen. Maar als je wilt werken aan je conditie of af wilt vallen, wat kun je dan het beste doen en hoe lang zou een training moeten zijn voor het beste resultaat?

Hoe vaak cardio per week?

Wil jij een paar kilo afvallen met behulp van een cardio training? Dan is een HIIT (High Intensity Interval Training) voor jou de beste oplossing. HIIT is een serie van korte oefeningen die zeer intens zijn waarbij je tussen de oefeningen rust pak. Dit zou ervoor zorgen dat je het meeste vet verbrandt.

Als je een HIIT vergelijkt met een cardiosessie van een uur, dan verbrandt je met HIIT in 20 minuten net zoveel calorieën. Je lichaam wordt tijdens een HIIT hard aan het werk gezet en ook na de training blijf je calorieën verbranden. Kies je liever voor een wat rustigere training, dan zou je kiezen voor een andere vorm van cardio, zoals wandelen, fietsen of roeien.

Veel bewegen

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen, of je nu wilt werken aan je conditie of af wilt vallen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed let op wat je allemaal eet en hoeveel calorieën je daarmee binnenkrijgt. Het beste advies is om elke week zoveel mogelijk te bewegen en dat je daarnaast drie keer per week een intensieve training doet. Denk bijvoorbeeld aan een HIIT, push-ups, squats of hardlopen.

Benieuwd naar HIIT? Bekijk hieronder enkele filmpjes:

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Ben je op zoek naar een goedkope vorm van sport omdat je wilt vermageren?

1 Mins read
Of misschien wil je wel gewoon gezonder leven of misschien wil je je liever kunnen uitleven in een sport. Dan is joggen…
Sport & Lifestyle #MNLK

4 tips voor tijdens het hardlopen

1 Mins read
Als je aan hardlopen doet, kun je deze gezonde activiteit zo leuk en uitdagend maken als je zelf wil. Hardlopers die al…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe te trainen voor een marathon als je er nog nooit een hebt gelopen?

2 Mins read
Of je nu net begint met lopen of al enkele jaren loopt, de kans is groot dat je nog nooit de intentie…