The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak sporten om af te vallen?

1 Mins read

Wil je sporten om af te vallen? Dan vraag je je misschien af welke vorm van training je dan het beste kunt kiezen. En hoe vaak je dit dan per week zou moeten doen en hoe lang. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

Een kwestie van balans

Over het algemeen hoor je vaak dat als je af wilt vallen een activiteit moet ondernemen die fysiek is, zoals bijvoorbeeld elke dag wandelen of een sport gaan beoefenen. Als je af wilt vallen is het inderdaad belangrijk dat je gaat bewegen. Maar wil je snel van de overtollige kilo’s af, dan is alleen bewegen niet genoeg.

Je zult dan ook moeten kijken naar je voedingspatroon. Het is niet aan te raden om op dieet te gaan, maar om te kiezen voor een nieuw, gezond voedingspatroon. Andersom is alleen gezonder eten ook niet voldoende om af te vallen (uitzonderingen daargelaten!). Het is het beste om sporten te combineren met een gezond eetpatroon.

Hoe vaak sporten om af te vallen en welke oefeningen?

In principe maakt het niet heel erg veel uit wat voor sport je doet. Bij gewichtsverlies gaat het er om dat je minder calorieën tot je neemt dan je verbrandt. Daarom is voeding ook zo belangrijk als het gaat om afvallen. Daarnaast is het vooral heel erg belangrijk dat je een sport uitkiest die je leuk vindt om te doen, anders ga je het namelijk niet volhouden. Krachttraining zorgt bijvoorbeeld voor de opbouw van spieren, die ervoor zorgen dat je vet sneller verbrandt. Twee tot drie keer per week zou voldoende moeten zijn om af te vallen.

Hou je meer van een high intensity training in combinatie met krachttraining, zoals bijvoorbeeld Crossfit, dan werk je niet alleen aan het opbouwen van spiermassa, maar heb je ook binnen de kortste keren een mega conditie. Om af te vallen zou je dit twee keer per week kunnen doen. Ook elke dag een half uur wandelen zal ervoor zorgen dat je op termijn gewicht gaat verliezen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om snel van je buikje af te komen

2 Mins read
Je bent al een tijdje goed bezig. Je sport een paar keer in de week en je let op je voeding. Langzamerhand…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe val je af en bouw je spiermassa op?

2 Mins read
Een groot deel van de bevolking is te zwaar en lijdt aan obesitas. Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verkeerd…
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de meest populaire sporten onder mannen

1 Mins read
Bij de combinatie mannen en sport wordt vaak als eerste aan voetbal gedacht. Inderdaad is voetbal onder het mannelijke segment van de…