The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak sporten om af te vallen?

1 Mins read

Wil je sporten om af te vallen? Dan vraag je je misschien af welke vorm van training je dan het beste kunt kiezen. En hoe vaak je dit dan per week zou moeten doen en hoe lang. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

Een kwestie van balans

Over het algemeen hoor je vaak dat als je af wilt vallen een activiteit moet ondernemen die fysiek is, zoals bijvoorbeeld elke dag wandelen of een sport gaan beoefenen. Als je af wilt vallen is het inderdaad belangrijk dat je gaat bewegen. Maar wil je snel van de overtollige kilo’s af, dan is alleen bewegen niet genoeg.

Je zult dan ook moeten kijken naar je voedingspatroon. Het is niet aan te raden om op dieet te gaan, maar om te kiezen voor een nieuw, gezond voedingspatroon. Andersom is alleen gezonder eten ook niet voldoende om af te vallen (uitzonderingen daargelaten!). Het is het beste om sporten te combineren met een gezond eetpatroon.

Hoe vaak sporten om af te vallen en welke oefeningen?

In principe maakt het niet heel erg veel uit wat voor sport je doet. Bij gewichtsverlies gaat het er om dat je minder calorieën tot je neemt dan je verbrandt. Daarom is voeding ook zo belangrijk als het gaat om afvallen. Daarnaast is het vooral heel erg belangrijk dat je een sport uitkiest die je leuk vindt om te doen, anders ga je het namelijk niet volhouden. Krachttraining zorgt bijvoorbeeld voor de opbouw van spieren, die ervoor zorgen dat je vet sneller verbrandt. Twee tot drie keer per week zou voldoende moeten zijn om af te vallen.

Hou je meer van een high intensity training in combinatie met krachttraining, zoals bijvoorbeeld Crossfit, dan werk je niet alleen aan het opbouwen van spiermassa, maar heb je ook binnen de kortste keren een mega conditie. Om af te vallen zou je dit twee keer per week kunnen doen. Ook elke dag een half uur wandelen zal ervoor zorgen dat je op termijn gewicht gaat verliezen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om een gezond dieet vol te kunnen houden

2 Mins read
Wil je graag afvallen of een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om een dieet te volgen dat bij jou past…
Sport & Lifestyle #MNLK

Afslanken met shaken

2 Mins read
Wil jij graag ontzettend snel afvallen, dan kan dit door het drinken van shakes. Niet voor niets is het afvallen met shakes…
More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read
Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats…