The Online Lifestyle Magazine For Him

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak wegen als je af wilt vallen?

1 Mins read

Als je aan het afvallen bent, wil je natuurlijk je progressie in de gaten houden. Dit kun je doen door jezelf te wegen. Doe je dit echter te vaak, dan kan het ook demotiverend werken. Dus hoe vaak zou je nu het beste op die beruchte weegschaal moeten stappen? Jezelf regelmatig wegen is de makkelijkste manier om in de gaten te houden of je gewicht verliest of juist in gewicht aankomt. Maak hoe vaak te wegen als je af wilt vallen?

Hoe vaak wegen als van plan bent af te vallen?

Een hoger getal hoeft niet altijd negatief te zijn

Als je gewicht wilt verliezen zie je natuurlijk het liefst dat getal op de weegschaal naar beneden gaan. Maar wist je dat een hoger getal ook positief kan zijn? Als je bent begonnen met krachttraining bijvoorbeeld, zul je zien dat het getal regelmatig omhoog gaat. Dit komt omdat je lichaam meer spieren aanmaakt en spieren wegen zwaarder dan vet.

Hoewel de weegschaal op dat moment geen verschil aangeeft (je bent niet afgevallen) of juist een hoger getal laat zien, is er in je lichaam wel degelijk een positieve verandering gaande.

Meer spiermassa (en dus meer gewicht) zorgt ervoor dat je ook meer calorieën verbrandt. En dat niet alleen tijdens de training, ook daarna! De vetverbranding blijft namelijk gewoon doorgaan, ook als je aan het rusten bent. Dus misschien zie je niet direct resultaat op de weegschaal, in de spiegel zul je zeker zien dat je slanker aan het worden bent. Op de lange termijn zal je vetmassa verdwijnen en zal de weegschaal ook een steeds lager getal laten zien.

Wegen tijdens afvallen

Wekelijks of maandelijks wegen is voldoende

Je hoeft jezelf dus echt niet elke dag te wegen, dit werkt alleen maar demotiverend. Wekelijks of maandelijks een weegmoment inlasten is voldoende. Doe dit dan wel elke dag op hetzelfde moment, bijvoorbeeld direct na het opstaan. Blijft je gewicht toenemen of stilstaan? Ga dan iets meer bewegen of eet wat minder en kijk wat dit doet. Of kijk kritisch naar je voedingspatroon; weet je zeker dat je dieet gezond en gevarieerd is?

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe houd ik afvallen vol?

1 Mins read
Elk pondje gaat door het mondje is dé denigrerende dooddoener voor iedereen die wil afvallen. Niet iedereen met overgewicht eet teveel maar…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe werken fatburners?

2 Mins read
Voordat we ingaan op de hype, willen we allemaal echt weten of het het waard is en hoe werken fatburner poeders precies?…
Sport & Lifestyle #MNLK

Voedingsschema: wel of niet?

1 Mins read
Ben je druk bezig met afvallen of ben je een sixpack aan het kweken? Een voedingsschema kan helpen om jouw doel te…