The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe val je af en bouw je spiermassa op?

2 Mins read

Een groot deel van de bevolking is te zwaar en lijdt aan obesitas. Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verkeerd eten en drinken in combinatie met te weinig, of zelfs geen, lichaamsbeweging. Als je obesitas hebt, loop je een veel hoger risico op een van de vele ziektes. In dit artikel meer over het afvallen, lichaamsbeweging en trainen.

Niet lekker in je vel

Los daarvan, voel je je gewoon ook niet lekker in je vel als je te zwaar bent. Alles kost veel meer moeite. Een trap op lopen betekent een kwartier bijkomen. De enige oplossing: afvallen en conditie opbouwen. Maar hoe pak je dit op een verantwoorde manier aan? Je kunt niet vanuit het niets een fatburner nemen en als een gek tekeer gaan in de sportschool. Dan ben je binnen de kortste keren geblesseerd en word je van ellende alleen maar zwaarder.

Opa en oma waren vroeger niet te dik

Hoe komt het nu dat je opa en oma in hun jonge jaren geen last van overgewicht hadden? Het antwoord is redelijk eenvoudig. In die tijd was er gewoon veel minder te eten in de veelal grote gezinnen. Vader en moeder moesten alles op alles zetten om drie keer per dag een maaltijd op tafel te zetten. Dit waren simpele maaltijden, ’s avonds bestaande uit groenten en aardappels, ’s ochtends en ’s middags uit brood. Vlees of vis was er alleen in het weekend en bij bijzondere gelegenheden. Frisdrank was er niet. Je moest het doen met water en een glas melk. Daarnaast was er in het dagelijks leven veel meer lichaamsbeweging. Mensen hadden geen auto’s en deden vaak fysiek werk in een fabriek.

Alleen jaren 50 dieet niet voldoende

Je kunt een deel van het jaren 50 dieet prima vertalen naar nu. Als je geen ongezonde tussendoortjes meer neemt en drie maaltijden per dag, dan zul je vanzelf al afvallen. Met kip, vis, rijst en groenten kun je lekker veel variëren. Naast afvallen, is het ook belangrijk om vet te verbranden en spieren op te bouwen. Hiervoor moet je trainen en om de vetverbranding te stimuleren is het verstandig om aan je pre workout te denken. Als je in het kader van je pre workout een fatburner neemt, dan verbrandt je lichaam sneller vet tijdens het trainen en stimuleer je tevens de spieropbouw.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Handig: 3 manieren om te zien of een ei nog goed is
Leestip -> Hoe moet je broccoli koken?

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
Drinks & Food #MNLK

5 tips om snel van je buikje af te komen

2 Mins read
Je bent al een tijdje goed bezig. Je sport een paar keer in de week en je let op je voeding. Langzamerhand…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe houd ik afvallen vol?

1 Mins read
Elk pondje gaat door het mondje is dé denigrerende dooddoener voor iedereen die wil afvallen. Niet iedereen met overgewicht eet teveel maar…