The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe weet ik welke financieringsvorm het best bij mijn onderneming past?

2 Mins read

Wil je met jouw bedrijf een financiering afsluiten om te investeren? Dan ontdek je snel genoeg dat je uit verschillende financieringsvormen kunt kiezen. Als je nog niet eerder geld geleend hebt, kies je mogelijk lukraak voor een financieringsvorm. Doe dit niet, want de kans is groot dat je later spijt krijgt van jouw keuze. Zoek daarom altijd eerst uit welke financieringsvorm het beste bij jouw bedrijf past. Probleem is alleen dat veel ondernemers geen idee hebben hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou hier namelijk om de financieringsvorm te vinden die het beste bij jouw onderneming past.

Waar kun je uit kiezen?
Voordat je een financieringsvorm kunt kiezen, moet je eerst weten wat er allemaal mogelijk is. Als ondernemer kun je grofweg kiezen uit twee financieringsvormen: een zakelijke lening en zakelijk krediet. Om jou wat meer inzicht te geven in beide financieringen, lichten we ze hier kort toe.

– Zakelijke lening
Als je een zakelijke lening afsluit voor jouw bedrijf, krijg je in één keer een geldbedrag op jouw rekening gestort. Dit kun je vervolgens direct gebruiken om de gewenste aankoop of investering te doen. Met de geldverstrekker spreek je een looptijd af. Deze bedraagt maximaal 5 jaar. Ook wordt voor het verstrekken van de lening het rentepercentage vastgesteld. Dit percentage staat gedurende de gehele looptijd vast. Bij een zakelijke lening los je iedere maand een bedrag af. Dit bedrag bestaat uit aflossing inclusief rente. Zodoende wordt het openstaande bedrag steeds kleiner.

– Zakelijk krediet
In tegenstelling tot een zakelijke lening wordt het geld bij zakelijk krediet niet op jouw rekening gestort. Nee, bij deze vorm van zakelijk financieren zet een kredietverstrekker het geldbedrag voor jou klaar op een speciale rekening. Als je geld nodig hebt, kun je het benodigde bedrag opnemen. Je bepaalt zelf wanneer je dit doet en hoeveel je opneemt. Ook hier betaal je rente. Dit betaal je overigens alleen over het bedrag dat je opneemt. Bij zakelijk krediet los je maandelijks een gedeelte af. Het bedrag dat je aflost kun je in een later stadium weer gebruiken als dat nodig is. Dit is bij een zakelijke lening niet mogelijk.

Waar wil je het geld voor gebruiken?
Nu je weet wat er mogelijk is op het gebied van zakelijk financieren, wordt het tijd om de knoop door te hakken. Toch weet menig ondernemer niet voor welke van de twee vormen hij het beste kan kiezen. Laat jouw keuze vooral afhangen van het financieringsdoel. Zoek je een financieringsvorm om een langlopende investering mee te financieren? Kies dan voor een zakelijke lening. Als je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op wilt lossen, kun je beter voor zakelijk krediet kiezen.

Hoe vraag je een zakelijke financiering aan?
Weet je inmiddels welke financieringsvorm het beste bij jouw onderneming past? Dien dan een aanvraag in. Voor de meeste ondernemers is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Lang niet iedere ondernemer weet namelijk waar hij terecht kan voor zo’n aanvraag. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan eens bij ABN AMRO. Hier kun je zowel een zakelijke lening als zakelijk krediet aanvragen. Grote voordeel is dat je een aanvraag voor een zakelijke financiering bij deze geldverstrekker volledig online kunt regelen. Je hoeft er de deur dus niet voor uit. Bovendien kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week, een zakelijke financiering aanvragen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Op zoek gaan naar een geschikte werkschoen

Related posts
More #MNLK

Hoe kan je een bedrijfsovername financieren?

2 Mins read
Als ondernemer wil je jouw bedrijf het liefst zo hard mogelijk laten groeien. Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Allereerst kun…