Cars & Tech #MNLK

Hoe werkt shortlease?

2 Mins read

Shortlease wordt een steeds populairdere optie voor automobilisten die de voordelen van een leaseauto willen zonder vast te zitten aan een lange termijn contract. Als shortlease auto’s nieuw voor je zijn, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze werken en wat ze onderscheidt van traditionele lange termijn leases. Hierover kun je alles lezen in het artikel hieronder.

Hoe werkt zo’n shortlease contract?

Ten eerste hebben shortlease contracten doorgaans een looptijd van 1-12 maanden, in vergelijking met de typische driejarige looptijd van standaard leaseovereenkomsten is dit dus extreem kort. Deze flexibiliteit betekent dat je niet gebonden bent aan een lange verbintenis, wat voordelig kan zijn als je niet zeker bent van je toekomstplannen of gewoon niet de financiële last wilt hebben van het bezitten of leasen van een auto voor de lange termijn. Een ander belangrijk verschil tussen shortlease en traditionele leasing is dat je bij shortlease overeenkomsten vaak meer vrijheid hebt wat betreft kilometerbeperkingen en voertuigonderhoud. Over het algemeen bevatten de meeste shortlease overeenkomsten minder strenge beperkingen op het gebied van kilometerbeperkingen dan contracten met een langere looptijd.

Wanneer is een shortlease contract handig?

Shortlease contracten zijn ideaal voor bestuurders die tijdelijk een auto nodig hebben, en zitten niet te wachten op lange leaseovereenkomsten. Maar wanneer heeft het nu eigenlijk zin om een shortleasecontract voor een auto af te sluiten? Hier zijn enkele situaties waarin shortlease voordelig kan zijn. Ten eerste: als je voornamelijk thuis werkt en daardoor geen auto hebt, kan het een goede optie zijn om een auto te huren op het moment dat je op projectbasis ergens naartoe moet. Met shortlease kun je verschillende auto’s testen en beoordelen welke het beste bij jouw levensstijl past. Bovendien, als je slechts een paar maanden toegang tot vervoer nodig hebt, biedt shortlease meer flexibiliteit dan een traditioneel leasecontract van een auto.

Wat is supershortlease?

Supershortlease is precies zoals het klinkt. Het is een soort autolease die voor een extreem korte periode duurt, meestal slechts een paar maanden maar het kan zelfs voor een maand. Supershortlease wordt steeds populairder onder mensen die in een nieuwe auto willen rijden zonder zich vast te binden aan een langlopend contract. De voordelen van supershortlease zijn enorm. Om te beginnen stelt het bestuurders in staat om vaker van auto te wisselen, wat vooral aantrekkelijk kan zijn voor mensen die graag in de nieuwste modellen rijden of voor mensen die verschillende soorten auto’s willen uitproberen voordat ze een beslissing nemen over welke ze willen kopen. Daarnaast hebben superkorte huurovereenkomsten lagere maandelijkse betalingen in vergelijking met opties op langere termijn. Een ander voordeel van supershortlease is dat ze vaak worden geleverd met een onderhouds- en reparatiedekking die in het pakket is inbegrepen, waardoor bestuurders weten dat ze tijdens hun korte tijd achter het stuur geen onverwachte kosten zullen hebben.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat is shortlease precies?

1 Mins read
Vraag je je af wat Shortlease precies is? In dit artikel leggen we het graag voor je uit, zonder al te veel…
Cars & Tech #MNLK

Shortlease; een auto leasen zonder er langdurig aan vast te zitten

2 Mins read
Je hebt momenten dat je een auto nodig hebt voor een bepaalde tijd. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar als het…