The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Het gemak van een Tikkie

2 Mins read

Tikkie is een initiatief van de ABN AMRO bank. Het is een betaalapp waarmee je een betaalverzoek kunt versturen aan anderen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld samen uit eten bent geweest en uiteindelijk de kosten van de rekening verdeeld moeten worden of wanneer je een leuk verjaardagscadeau hebt ingekocht namens de hele vriendengroep en snel wilt zorgen dat je niet alleen voor de kosten zal opdraaien. Zo houd je zowel als ontvanger als betaler mensen beter te vriend.

Als betaler schaam je je vaak kapot als je na lange tijd nog steeds niet die paar euro hebt teruggegeven omdat je het simpelweg vergeten was of te tijdrovend vond om het gelijk over te maken. Tegelijkertijd voel je je als ontvanger al snel bezwaard wanneer je voor de tweede keer moet gaan bedelen om die paar euro. Tikkie biedt een oplossing voor deze problemen vanwege de mogelijkheid om razendsnel en met gemak te betalen. In 2019 kende de betaalapp al maar liefst 5 miljoen gebruikers en werden de helft van de betaalverzoeken binnen een half uur al betaald en 80% binnen één dag.

Op welke manier kan je Tikkie gebruiken?

De Tikkie betaalapp is voor iedereen met een Android telefoon of iPhone gratis te downloaden (via de App Store voor een iPhone en via Google Play Store voor een Android telefoon). Helaas is de app niet beschikbaar voor een Windows telefoon. Wanneer je een rekening wilt delen met anderen kun je in de app een betaalverzoek aanmaken, waarbij je aangeeft om hoeveel geld het gaat, voor wie het verzoek bedoeld is (een of meerdere mensen) en waarvoor het geld wordt gevraagd.

Het betaalverzoek is vervolgens direct te delen via WhatsApp wanneer je de juiste contacten selecteert. De geselecteerde contacten krijgen dan een bericht waarin vermeld staat hoeveel geld je terugvraagt, voor welke bijbehorende reden, met een link om direct via iDeal te kunnen betalen en een vervaldatum voor de mogelijkheid om via deze link te betalen.

Hoe werkt Tikkie

(Bron: Robinotof / Shutterstock.com)

Nederlandse rekening – stuur een Tikkie

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat zowel jijzelf als de ontvangers van het betaalverzoek een Nederlandse rekening dienen te hebben. Voor geen van allen geldt dat dit een rekening hoeft te zijn die is aangesloten bij de ABN AMRO bank. Je betaalt via je eigen bank. Er wordt een veilige link geopend met ‘https’ ervoor, waarmee je met een gerust hart je rekening kunt openen om het gevraagde bedrag aan de ander over te maken, zonder transactiekosten.

Hiervoor hoef je als terugbetaler zelf niet per se de Tikkie app op je telefoon te hebben staan. Het behoort ook tot de mogelijkheden om de betaal-link te kopiëren en te versturen per mail in plaats van via WhatsApp.

Meer lezen?

Related posts
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…
Cars & Tech #MNLK

Spotify is echt overal te luisteren!

1 Mins read
Spotify heeft bijna 3 miljoen betalende gebruikers in Nederland. Logisch ook, want de muziekdienst maakt het mogelijk om je favoriete muziek op…
Relax & Travel #MNLK

Hoe de Videoland app downloaden?

2 Mins read
Je loopt de Videoland binnen, kijkt rustig rond en zoekt naar een leuke film voor vanavond. De televisie programmering valt tegen en…