The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoe win je met pokeren?

2 Mins read

Doordat poker een kansspel is, kun je er in korte tijd veel geld mee winnen. Toch is dit allesbehalve  een uitgemaakte zaak. Je neemt het namelijk op tegen andere spelers. Begin daarom nooit aan poker met de verwachting dat je in korte tijd veel geld wint. Wist je trouwens dat je bij poker op meerdere manieren kunt winnen? De speler met de beste kaarten wint namelijk niet altijd. Om hier wat meer duidelijkheid over te verschaffen, zetten wij hier de mogelijke manieren om te winnen met poker op een rijtje.

Hogere combinatie dan jouw tegenstander

Een eerste manier waarop je met poker kunt winnen, is door jouw tegenstanders te verslaan. Dit lukt alleen als je een hogere combinatie kunt maken met de kaarten in jouw hand en de kaarten op tafel. Heeft jouw tegenstander een pair en heb jij two pair? Dan win jij. Je hebt immers een hogere combinatie. Royal Flush is overigens de hoogste combinatie die je kunt halen bij poker. Hiervan is sprake als je een combinatie kunt maken van een tien (10), boer (J), koningin (Q), koning (K) en aas (A) van dezelfde soort. Als de kaarten niet allemaal van dezelfde soort zijn, is er sprake van een straight.

De manier waarop je jouw tegenstanders kunt verslaan, hangt af van de pokervariant die gespeeld wordt. Bij Texas Holdem poker is het bijvoorbeeld niet verplicht om beide kaarten uit jouw hand te gebruiken om een combinatie te maken. Speel je Omaha poker? Dan moet je twee kaarten uit jouw hand combineren met drie kaarten op tafel. Als je enkel een hoge combinatie kunt vormen met één kaart uit jouw hand, is de kans op winst minimaal bij Omaha.

Poker

Spelers gooien hun kaarten weg

Bij poker is het niet zo dat de speler met de hoogste combinatie altijd wint. Nee, want je kunt jouw tegenstanders namelijk ook verslaan doordat zij er zelf geen vertrouwen in hebben. In dat geval besluiten zij om hun kaarten weg te gooien. Als alle tegenstanders dit in een ronde doen, blijf jij als laatste over en win je. Kaarten weggooien gebeurt over het algemeen alleen als iemand weinig vertrouwen meer heeft in een goede uitkomst. Dit kan het gevolg zijn van een slechte hand, maar ook van de kaarten die op tafel komen te liggen.

Winnen door te bluffen

Een derde en laatste manier om te winnen met pokeren is door te bluffen. Je zet in dat geval fiches in terwijl de kaarten in jouw hand eigenlijk weinig tot geen waarde hebben. Besef je wel dat bluffen risico’s met zich meebrengt. Er hoeft immers maar één tegenstander te zijn met een betere hand en jij bent al jouw ingezette fiches kwijt. Slaag je erin om alle spelers eruit te bluffen? Dan kan dit je een leuke winst opleveren.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Een echte mannenvakantie in de tuin