The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe ziet het dieet van een bodybuilder eruit?

2 Mins read

Zoals we inmiddels weten is bodybuilden een lifestyle waarbij voeding van groot belang is. Om spiermassa op te bouwen moet je je lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen, en zeker ook in de juiste hoeveelheden. Wanneer het vervolgens tijd is om droog te worden moet je precies zo eten zodat je zoveel mogelijk spiermassa behoudt terwijl je vet verliest. Nu is het zeker niet zo dat elke bodybuilder hetzelfde eet, omdat voor elk lichaam andere dingen werken en iedereen een andere energiebehoefte heeft. Maar hoe ziet een gemiddeld bodybuilding dieet eruit? Dat hebben wij voor jou bekeken!

Het typische bodybuilding dieet

Er zijn een aantal basisprincipes die vrijwel elke bodybuilder volgt. Zo houdt iedereen zich aan een bepaalde maaltijdfrequentie, vaak 6 gezonde maaltijden die precies de juiste verdeling van voedingsstoffen bevat. Daarnaast letten ze strak op de eiwitinname, die is gebaseerd op het lichaamsgewicht. Als richtlijn houden ze hierbij vaak 1,7-2,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht aan. Verwacht bij een typische bodybuilder in elk geval geen alcohol, snoep e.a..

Zie deze video:

Focus op eiwitten

Een bodybuilder wil hoe dan ook elke dag zijn eiwit doel halen, en eet daarom bij elke maaltijd eiwitten. Meestal bestaat dit uit kip, vis, ander vlees of zuivel. Daarnaast halen ze eiwitten uit eiwitshakes en andere supplementen. De rest van de calorieën worden dan gehaald uit koolhydraten en vetten. Hiermee wordt gespeeld, afhankelijk van het doel. Willen ze spiermassa opbouwen zullen ze vaak meer koolhydraten nemen, bij het droogtrainen wordt er vaak juist als eerst gesneden in het aantal koolhydraten. De hoeveelheid eiwitten blijft hetzelfde.

In feite komt het erop neer dat een bodybuilder kijkt hoeveel calorieën hij moet binnenkrijgen. Dit hangt dus af van onder andere het lichaamsgewicht, het activiteitsniveau en het doel. Daarna kijken ze hoeveel eiwitten ze moeten binnenkrijgen, om dit tot slot aan te vullen met koolhydraten en vetten. Voor een optimaal resultaat moet je deze voedingsstoffen halen uit kwalitatief voedsel, wat het dieet vaak vrij eentonig en daarom lastig vol te houden maakt.

Eten als een bodybuilder is niet voor iedereen

Je moet je goed afvragen of je wil en moet eten als een bodybuilder. Het is lastig vol te houden en kost je veel moeite. Kun en wil je dit echt je hele leven volhouden? Als je er niet uit wil zien als een bodybuilder, of wedstrijden wil doen, hoef je ook niet te leven als een bodybuilder. Je kunt in dat geval beter op zoek gaan naar een levensstijl waarbij je een lichaam hebt waarmee je tevreden bent, en dat je je hele leven kunt volhouden.

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Bodybuilding muziek: hoe maak je een motiverende afspeellijst?

2 Mins read
Het selecteren van muziek om fysieke activiteiten uit te voeren is essentieel om te motiveren, ritme te geven aan de trainingen en,…
Sport & Lifestyle #MNLK

Waar moet je op letten bij het kopen van bodybuilding kleding?

2 Mins read
Sporten vinden we als het goed is allemaal belangrijk en de gym is een van onze favoriete plekken. Hoewel je zou kunnen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit 4 dagen split schema is ideaal als basis voor elke bodybuilder

2 Mins read
Bodybuilden is een van de zwaarste sporten ter wereld, vooral omdat het niet alleen een sport is maar een lifestyle waarbij alles…