The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat doet intensief gebruik van de smartphone met je?

1 Mins read

De smartphone is onmisbaar geworden in onze digitale samenleving. Of het nu voor school, werk of eigen gebruik is: vrijwel overal gebruiken we onze telefoon voor. Dat komt natuurlijk ook gedeeltelijk doordat er steeds meer mogelijk is op onze smartphone. Maar is er ook daadwerkelijk van een smartphoneverslaving? Kunnen we eigenlijk nog wel zonder smartphone? Om daar een antwoord op te krijgen is het wellicht verstandig om te kijken naar de gemiddelde hoeveelheid tijd die we besteden aan onze telefoon.

Gemiddelde tijd op een telefoon

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd onder gebruikers van smartphones. Daarbij is gekeken naar hoeveelheid tijd die de gebruikers op hun telefoon doorbrengen. Dat verschilt natuurlijk per land en daarom gaan we uit van een land waarin vrijwel iedereen boven de 15 jaar beschikt over een smartphone. Een land als Nederland dus. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde gebruiker maar liefst 5400 keer per dag zijn of haar telefoon aanraakt! Het gemiddeld aantal uren dat we per dag met onze telefoon bezig zijn is bijna 2,5. Voor de intensieve gebruikers is dat zelfs nog vaker!

Wat doen we op onze telefoons?

Maar wat doen we dan eigenlijk precies op onze telefoons? We zetten de meest populaire activiteiten, in willekeurige volgorde, op een rijtje:

  • E-mail checken
  • Social media
  • Google Maps
  • Youtube
  • Games
  • Whatsapp

Negatieve gevolgen

Opvallend is dus dat bellen niet tot de meest populaire bezigheden met een smartphone behoort. We raken ons telefoon overigens het meest ’s ochtends aan. Vooral bij het wakker worden grijpt vrijwel iedereen naar zijn of haar telefoon om even snel te kijken of er mail is en social media te checken.

Het intensieve smartphonegebruik heeft overigens behoorlijk wat negatieve gevolgen. Zo leiden onze sociale contacten eronder en kunnen er flinke slaapproblemen door ontstaan. Ook heeft wetenschappelijk onderzoek inmiddels aangetoond dat veelvuldig gebruik van de smartphone negatieve invloed heeft op het concentratievermogen. Er lijkt dus reden genoeg te zijn om het gebruik van onze smartphone wat in te perken.

Tips om van je telefoonverslaving af te komen:

Related posts
More #MNLK

Last van een storing bij Whatsapp?

2 Mins read
Het lukt me niet om verbinding maken met WhatsApp, WhatsApp werkt niet. Verbindingsproblemen met WhatsApp worden meestal veroorzaakt door uw wifi- of…
Cars & Tech #MNLK

WhatsApp Web (downloaden voor op pc, app etc.)

1 Mins read
WhatsApp Web is een geweldige manier om de functies van het berichtenplatform uit te breiden naar de desktop. De webclient is eenvoudig…
Cars & Tech #MNLK

3x populaire apps die iedereen kent

1 Mins read
Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een smartphone. Een smartphone brengt diverse voordelen met zich mee, maar een van de grootste voordelen…