The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Hoger energieniveau krijgen?

1 Mins read

Soms lijkt het alsof er niet genoeg uren in een dag zitten. Veel mensen leven een gejaagd leven met veel stress. Het werk, sporten, de kinderen. Als je langdurig last hebt van aanhoudende stress, kun je zowel geestelijk als lichamelijk vermoeid raken. Verbruik je meer energie dan je aanvult (door goed te slapen) dan is er een kans op chronische vermoeidheid. Wil jij een dag die vol zit met energie? Lees in dit artikel enkele tips om een hoger energieniveau te krijgen.

Enkele tips om een hoger energieniveau te krijgen

Zorg voor voldoende slaap

Wil je elke dag voldoende energie hebben, dan is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Gemiddeld heeft een mens per nacht 7 tot 8 uur slaap nodig. Je valt helaas niet altijd even gemakkelijk in slaap, waardoor je al snel een slaaptekort oploopt. Piekeren is hiervan de grootste oorzaak. Zorg er daarom voor dat er een notitieboek en een pen naast je bed ligt. Je kunt dan direct je piekergedachten opschrijven zodat ze uit je hoofd zijn en je niet langer wakker houden.

Zorg voor voldoende beweging

Als je de hele dag zit (als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt) dan kun je je op een gegeven moment moe en lusteloos gaan voelen. Een wandeling tussendoor kan hierbij helpen. Als je alleen maar even van omgeving verandert, door bijvoorbeeld een wandeling door de gang te maken) kan je al helpen om meer energie te krijgen.

Zorg ervoor dat je voldoende drinkt

Het is elke dag weer belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. En nee, met vocht bedoelen we geen alcohol of koffie. Water of een kop groene thee zorgt ervoor dat je binnen no time een energie boost hebt.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Op het werk is het vaak benauwd, omdat de ramen dicht zijn. Probeer daarom zo af en toe even een frisse neus te halen. Je kunt even tijdelijk een raam openzetten om zo meer energie te krijgen.

Drink niet teveel koffie

Van koffie krijg je een energieboost, dat klopt. Maar als je teveel koffie drinkt, zorgt dit ervoor dat de stressreacties van het lichaam nagebootst worden. Stress wordt hierdoor alleen maar erger. Daarnaast zorgt het drinken van teveel koffie ervoor dat het vitamine B gehalte in je bloed afneemt en dit veroorzaakt vermoeidheid.

Meer energie? Bekijk dan eens de supplementen van BASE247®

Related posts
More #MNLK

Melatonine pilletje slikken voor het slapen gaan?

2 Mins read
Melatonine is een stofje dat in je lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Daarom lijkt het misschien een goed…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Dit zijn de negatieve gevolgen van te weinig slaap

2 Mins read
Slaap is een belangrijk factor voor een comfortabel leven. Ons lichaam heeft voldoende tijd nodig om te herstellen en opnieuw tot rust…