The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Hoogwerker huren: verschillende soorten hoogwerkers

2 Mins read

Er zijn allerlei redenen te verzinnen waarbij je boven je macht moet werken. Dit kan het schilderen van een dakgoot zijn, het plaatsen van zonnepanelen op het dak, maar ook het schoonmaken van de ramen van een appartement. In al die gevallen is een hoogwerker huren een goede oplossing. Hoogwerkers komen in allerlei vormen, maten en prijzen en zijn gemakkelijk online te huren. Het is belangrijk om van te voren goed te kijken naar waar jij de hoogwerker voor nodig hebt en welke hoogwerker aan deze wensen voldoet. De verhuurder kan je hier vaak goed in adviseren en zorgen dat je de juiste huurmogelijkheden op een rijtje hebt.

Hoogwerker huren: verschillende soorten hoogwerkers

Zoals hierboven al beschreven, zijn er allerlei soorten hoogwerkers die elk voor andere klussen geschikt zijn. Daarbij zijn vooral de beweegbaarheid, lengte en mobiliteit verschillend. Voor sommige heb je een elektriciteitsaansluiting nodig, voor anderen alleen benzine of diesel. Lees je goed in wat betreft de voor- en nadelen van elke soort hoogwerker, want het is zonde als je kiest voor een soort die je veel geld kost en die mogelijkheden biedt die je eigenlijk niet nodig hebt. Laten we kijken naar een aantal opties die de gemiddelde hoogwerker verhuurder kan biedt.

Knikarmtelescoophoogwerker huren

Een van de meest generieke hoogwerkers die men huurt is de Knikarmtelescoophoogwerker. Dit is de hoogwerker die een ronde basis heeft op vier wielen met daar bovenop een ingeklapte hoogwerker. Je bestuurt de hoogwerker vanuit de kist, waar je de knoppen vindt. Je kunt hierbij kiezen om enkel de arm en de mand te bewegen, maar je kunt ook de gehele Knikarmtelescoophoogwerker verrijden.

Deze Knikarmtelescoophoogwerker kan 360 graden ronddraaien en telescopisch omhoog en naar beneden worden bewogen. Door de knikbeweging van de arm, leunt hij altijd een beetje een kant op, waardoor hij meer ruimte nodig heeft dan bijvoorbeeld de Elektrische schaarhoogwerker.

Elektrische schaarhoogwerker huren

De Elektrische schaarhoogwerker is een van de meest toegankelijke hoogwerkers die je kunt huren. Hij is gemakkelijk in de bediening en heeft enkel de mogelijkheid om omhoog en naar beneden te bewegen. Daarbij kun je de gehele Elektrische schaarhoogwerker ook verticaal verrijden. Deze hoogwerker loopt op elektriciteit en meestal dient hij directe voeding te krijgen van een normaal stopcontact. Deze Elektrische schaarhoogwerker is dus niet handig wanneer je hem ver van een stroomvoorziening wilt gebruiken.

Autohoogwerker huren

De autohoogwerker is de hoogwerker die je vaak ziet bij infra onderhoud. Het zijn zeer mobiele hoogwerkers die op een klein busje zitten. Hierdoor is de Autohoogwerker huren erg mobiel en kan hij gemakkelijk worden vervoerd. Je bedient de hoogwerker vanuit de basis van de machine, niet vanuit de auto.

De Autohoogwerker  heeft stevige opklappoten onder de auto, die zorgen dat de constructie niet om kan kiepen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Op naar een verbeterde luchtvochtigheid in huis
Leestip -> Zelfstandig bouwen of door middel van een bouwproject een huis laten bouwen?