The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

Horizon Forbidden West komt volgend jaar uit!

1 Mins read

Horizon Forbidden West, dat wordt geproduceerd voor de PlayStation 5 door het Amsterdamse Guerrilla Games, gaat volgend jaar uitkomen. De baas van Guerrilla Games heeft dit in een video bekend gemaakt. De precieze datum is nog even onduidelijk, maar het feit dat hij er volgend jaar aankomt zorgt in elk geval voor vreugde onder game-liefhebbers. En met de naderende komst van de PlayStation 5 en een hoop nieuwe games zijn het toch al mooie tijden. Wij verzamelden het laatste nieuws over de release van Horizon Forbidden West, check it out!

Horizon Forbidden West

De nieuwe Horizon is de opvolger van Horizon Zero Dawn, dat later werd uitgebreid naar The Frozen Wilds. Dit spel verscheen in 2017 voor de PlayStation 4. Horizon Forbidden West zet het verhaal van Aloy dan ook voort. Aloy gaat naar het westen, naar een toekomstig Amerika. Hier gaat ze een gevaarlijke grens trotseren en krijgt ze te maken met ontzagwekkende machines en andere grote bedreigingen.

De eerste beelden zijn veelbelovend

Bij de presentatie van de game waren er alvast wat beelden te zijn van de nieuwe game en die stelden absoluut niet teleur. Er is een grote post-apocalyptische wereld met robot-dinosaurussen, een uitgebreide en sterke verhaallijn en onverwachte plot twists. De wereld zal in elk geval veel groter zijn dan bij de eerste game, zo is al bevestigd door de makers. Je kunt ook meerdere robots besturen. En in de trailer kwam de Golden Gate Bridge voorbij, wat erop wijst dat deze versie zich in en rondom San Francisco zal afspelen.

Zie hier de gameplay van het spel:

De release komt dichterbij

Guerrilla Games werkt al langer aan de opvolger maar tot nu toe was het nog niet bekend wanneer deze zou uitkomen. De game was onderdeel van het grote evenement van Sony waarbij de PlayStation 5 werd aangekondigd. Toch zal hij niet tegelijkertijd met de nieuwe console verschijnen. Wel komt Horizon Forbidden West exclusief uit voor de PlayStation 5. De precieze releasedatum laat dus nog even op zich wachten, maar heel lang geduld hoeven we in elk geval niet meer te hebben.

Leestip -> Cloudpunk; een game die je in huis moet hebben of niet?